Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Hva Drikker Mølr: Cocktail-opskrift fra Restaurant Silo i København

Foto: Lars Krabbe

Cocktailopskrift: Sådan laver du en 'Hva' Drikker Mølr'

På toppen af den gamle DLG-silo i Nordhavn har Restaurant Silo opkaldt sin signaturdrink efter bygningens mest ikoniske graffiti-tag

printer Print

Ingredienser

Hva' Drikker Mølr'

  • 4 cl Gosling’s Black Seal Rom
  • 5 cl æblemost
  • 2 cl friskpresset limesaft
  • 1 cl ingefærjuice eller friskrevet ingefær
  • 2 cl sukkersirup (1:1 vand og sukker, kogt op og afkølet)
  • 1 æggehvide
  • 2 cl hvedeøl, for eksempel Kronenbourg 1664
  • Friskrevet limeskal

Historie og fremgangsmåde

”Hvis jeg fortæller folk, at jeg har en restaurant og bar i den gamle DLG-silo i Nordhavn, så siger folk altid, hvad fanden snakker du om, men hvis jeg så siger: ’Den hvor der stod ’Hva’ Drikker Mølr,’ så kan de sagtens huske det,” siger Michael Rønnebæk-Rørth som forklaring på, hvorfor The Silo har lavet en cocktail af samme navn.

”Vi har arbejdet med dens udtryk og smagt på 250 forskellige udgaver, vil jeg tro. Der har været gin og vodka i, og nu er vi endt med mørk rom. Der er også kommet lidt øl i, man kan næsten ikke smage det, men kun mærke det som en boblende friskhed. Nu synes vi, den giver mening, også i forhold til navnet. Den smager af alkohol uden at være sprittet. Den er hverken for feminin eller for maskulin. Og den ser godt ud."

Sådan gør du

  1. Ryst alle ingredienserne undtagen øllet kraftigt i en shaker.
  2. Hæld øllet i shakeren, og rør om med en cocktailske, skaftet af en grydeske eller lignende.
  3. Sigt drinken op i et coupeglas, sørg for at få alt skummet med, så det lægger sig på toppen som på en fadøl.
  4. Riv limeskal oven på skummet. Drik uden sugerør, så du får den fulde oplevelse af limeduften.

LÆS MERE: Nyt afsnit af ’Fredagsbaren’: Daniel tager os til baren Strøm

LÆS MERE: Klassiske cocktails: Sådan laver du en perfekt Whiskey Sour

LÆS MERE: Klassiske cocktails: Sådan laver du en perfekt Rattlesnake