Whiskey Sour

Klassiske cocktails: Sådan laver du en perfekt Whiskey Sour

Her kan du se opskriften på Whiskey Sour som Euromans faste bartender laver den i vores webtv-serie ’Fredagsbaren.

Whiskey Sour er en sand favorit blandt de klassiske cocktails. Cocktailen stammer oprindeligt fra USA i 1800-tallet, og er med sin blanding af både surt og sødt en populær bestilling på cocktailbarerne herhjemme.

Æggehviden giver cocktailen en fløjlsblød tekstur, men kan godt udelades, hvis man ikke er til den slags.

Sådan laver du en Whiskey Sour:

5 cl amerikansk Bourbon
2 cl friskpresset citronsaft
1,5 cl sukkersirup
1 cl æggehvider
Isterninger
Appelsinskal

Bourbon, citronsaft, sukkersirup og æggehvider hældes i en shaker. Rystes kort for at skumme æggehviderne op. Tilsæt derefter is i shakeren og ryst igen. Hæld cocktailen i et glas med is og pynt med en appelsinskal på toppen.

Se opskriften på Rattlesnake her.  

Se, hvordan du laver Whiskey Sour og Rattlesnake her:

LÆS OGSÅ: 'Fredagsbaren' guider dig til alle de klassiske cocktails

LÆS OGSÅ: Klassiske cocktails: Sådan laver du en perfekt Negroni

LÆS OGSÅ: Klassiske cocktails: Sådan laver du en perfekt Americano