Whiskey Sour

Klassiske cocktails: Sådan laver du en perfekt Whiskey Sour

Her kan du se opskriften på Whiskey Sour som Euromans faste bartender laver den i vores webtv-serie ’Fredagsbaren.

clock 5 minutter
printer Print
plate 1 person

Whisky sour

  • 5 cl amerikansk Bourbon
  • 2 cl friskpresset citronsaft
  • 1,5 cl sukkersirup
  • 1 cl æggehvider
  • Isterninger
  • Appelsinskal

Sådan gør du

Whiskey Sour er en sand favorit blandt de klassiske cocktails. Cocktailen stammer oprindeligt fra USA i 1800-tallet, og er med sin blanding af både surt og sødt en populær bestilling på cocktailbarerne herhjemme.

Æggehviden giver cocktailen en fløjlsblød tekstur, men kan godt udelades, hvis man ikke er til den slags.

  1. Bourbon, citronsaft, sukkersirup og æggehvider hældes i en shaker.
  2. Rystes kort for at skumme æggehviderne op.
  3. Tilsæt derefter is i shakeren og ryst igen.
  4. Hæld cocktailen i et glas med is og pynt med en appelsinskal på toppen.

Se opskriften på Rattlesnake her.  

Se, hvordan du laver Whiskey Sour og Rattlesnake her:

Se, hvad vi ellers skriver om: Drinks, Cocktail, Bar, Alkohol, Video og Euroman tv