Til 4 personer.

600 g grønne asparges
1 håndfuld bredbladet persille
1 potte citronmelisse
Salt
50 g smør
2 dl hønsefond
3 dl sødmælk
½ citron
Peber
Fuglegræs til pynt
2 spsk. mandelolie

Skær den tørre rodende af aspargesene, og skyl dem. Skyl og slyng persille og citronmelisse.

Blanchér de grønne asparges i saltet vand i ca. 1 minut, og sigt vandet fra. Kog smør, hønsefond og 2/3 af sødmælken op. Blend den varme mælkefond med aspargesene, persille og citronmelisse.

Pres saften af den halve citron og smag suppen til med citronsaft, salt og peber. Sigt til sidst suppen igennem en finmasket sigte, og lad den køle af, så den er iskold.

Skum resten af sødmælken op med en mælkeskummer eller i en gryde over svag varme med en stavblender. Skyl og aftør fuglegræsset. Anret suppen med mælkeskummet og fuglegræs og dryp mandelolie over.