Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Løgtærten på Brasserie Post har allerede fået kultstatus. Vi har opskriften

Løgtærten på Brasserie Post har allerede fået kultstatus. Vi har opskriften

Dave Harrison har på den nyåbnede Brasserie Post trukket bukserne ned på byens madanmeldere. Her får du hans opskrift på en af menukortets sikre vindere: den karamelliserede løgtærte.

printer Print
plate 4 personer til forret eller snack

Ingredienser

Butterdej

  • 200 g hvedemel
  • 250 gram koldt smør
  • 1 dl vand 
  • 0,5 teske salt

Løg

  • 8 løg med skræl
  • Smør og olie til stegning
    Et par stilke timian
  • Stanniol

Karamel

  • 120 g sukker
  • 120 g smør
  • Eddike til tilsmagning

Øvrigt

  • 4 små blinispander eller tærteforme
  • Rå fløde – alternativt creme fraiche 35%

Sådan gør du

Butterdej

Kom hvedemel i en skål, og skær 50 gram smør i tern - put resten af smørret tilbage i køleskabet. Smuldr derefter de 50 gram smør godt ind i melet. Saml dejen med vand og salt. Tilsæt ekstra vand, hvis det er nødvendigt. Dejen til din butterdej skal samles, men ikke over-æltes. 

Drys mel på bordet, og rul dejen til et rektangel på cirka 30 x 40 centimeter. Tag de 200 gram smør ud af køleskabet, skær det i tynde skiver, og læg skiverne på 2/3 af dejen – vær obs på ikke at lægge det helt ud til kanten af dejen. Fold den tredjedel af dejen, der ikke har smør på, ind over smørret, så halvdelen af smørret er dækket. Derefter folder du den sidste tredjedel ind over. 

Rul igen dejen ud til cirka 30 x 40 centimeter. Fold igen på samme måde som før. Rul ud igen og fold en sidste gang på samme måde. Læg på køl. 

Når du skal samle tærterne: Rul dejen ud og udskær cirkler, der passer til dine blinispander eller tærteforme.

Alternativt kan du købe butterdej hos din bager.

Løg

Pak løgene - inkl. skræl - ind i stanniol, og bag dem i 30-35 minutter ved 180 grader i ovnen (alm. ovnfunktion, ikke varmluft). 

Bag løgene indtil de er lige akkurat møre - mærk efter ved at trykke på dem: de skal føles bløde, men ikke mushy. Tag løgene ud af ovnen, og pak dem ud af stanniol. Fjern skræl, skær top og bund af, og halver hvert løg på langs (så de to dele forsat er runde).

Varm en pande, tilsæt en smule smør og olie og brænd løgene på begge sider, så de får godt med farve. 

Tilsæt timian til smørret og pøs gerne lidt ekstra smør på løgene, så de får ekstra smag. Når løgene har en flot gylden farve: Tag panden af varmen, og sæt til side.

Karamel

Karamelliser sukkeret på en pande, og tilsæt et par dråber eddike, inden du tilsætter smørret i mindre stykker. Hvis karamellen skiller: Tilsæt et par dråber vand, og pisk indtil karamellen samler sig igen. Tag karamellen af panden. 

Tærter

Put en god portion karamel i bunden af blinispanderne / tærteformene, så bunden er dækket, og placer herefter de brændte løg i panderne. 

Dæk til sidst med butterdej, og sørg for at skubbe butterdejen godt ned om løgene. 

Bag i ovn på alm. funktion ved 230 grader i ca. 20 minutter. Tærterne er færdige, når butterdejen er gylden, og karamellen bobler.

Tag tærterne ud af ovnen og vend dem på en tallerken ved at dække panden med tallerken, holde godt på begge dele og vend både pande og tallerken. Server straks med rå fløde eller creme fraiche på siden. 

_DSF0073.jpg