”Nogle sagde, at Paul Bocuse havde tabt sutten. Men for mig var det ud-af-kroppen-fantastisk” scroll-down

”Nogle sagde, at Paul Bocuse havde tabt sutten. Men for mig var det ud-af-kroppen-fantastisk”

Andreas Møller vender hjem fra Michelinstjerne i Paris til et par store kokkesko på Lumskebugten. Vi har talt med ham om hans livs bedste måltid, arven efter Erwin Lauterbach og den restaurant, man ikke må rejse til Barcelona uden at besøge.

Af Magnus Kraft
Foto: Valdemar Ren
Gastro Euroman

Hvilke sko er det, du skal udfylde efter Erwin Lauterbach på Lumskebugten?

”Det er jo nogle kæmpestore sko. Erwin har i hele min karriere været min mentor og til dels også forbillede. Jeg følte, da jeg arbejdede for ham for 13 år siden på Saison, at det var der, jeg rigtigt lærte at lave mad og forstod, hvad råvarer kunne sammen.

I de senere år har jeg haft ham med i mit baghoved i den karriere, jeg selv har haft. Og mit valg om at rejse til Paris (for at blive chefkok på Restaurant Copenhague, red.) var da influeret af, at Erwin også havde været på Copenhague i 80’erne. Så at komme ind på Lumskebugten og skulle fylde skoene ud er jo både pissefedt og pissespændende, men det er da også lidt skræmmende. Der er store forventninger.”

Hvad er det, han er så god til? 

”I min bog var Erwin jo ham, der førte de ting frem, der er meget moderne i dag: det nordiske køkken, at følge sæsonen og bruge flere grøntsager. Det har han jo altid arbejdet med. Og dengang i 70’erne var det en lille nichéting, der ikke blev set og hørt så meget, men det har altid været hans stil.”

Hvordan er smørrebrød, som Lumskebugten især er kendt for, at arbejde med i forhold til det, du lavede i Paris?

”Smørrebrød ligger mit hjerte nært. Det er en af mine yndlingsspiser, jeg holder virkelig meget af smørrebrød. Før jeg tog til Paris, drev jeg en smørrebrødsforretning, der hed Møller Snaps & Smørrebrød, hvor jeg lavede innovativt smørrebrød og en masse snaps. Min færden i Paris var noget nyt i forhold til at skulle til at jagte Michelinstjerner og sådan noget, selvom det aldrig har været mit mål som kok. Men det blev det så dernede, og det lykkedes også.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Gastronomi, Restauranter og Kokke