Kan man efterhånden drive et ordentligt museum, hvis de besøgende ikke kan få et godt måltid serveret, når fødderne er blevet for museumstrætte?

På Louisiana Museum of Modern Art har de længe været kendte for caféen med udsigt ud over Øresund, på Statens Museum for Kunst er Frederik Bille Brahe mindst lige så vigtig som Krøyer, og rygterne svier i Aarhus om, at byens bedste billige måltid fås i ARoS’ kantine.

Nu er turen for den kulinariske opgradering kommet til Kunstforeningen Gl Strand, hvor det profilerede Nordvest-bageri Flere Fugle åbner en lillesøster, bagværkscaféen Lille Fugl.

Caféen slår dørene op i kunsthallens underetage den 30. november, hvor der vil bydes på bagværk og kaffe fra klokken 11. Føler man sig ekstraheldig, har bagmændene erhvervet sig en tombola, der i løbet af dagen vil udvælge vindere af både kunstneriske og kulinariske gaver.

“Jeg glæder mig til, at Lille Fugl flytter ind i Gl Strand og til alle de aktiviteter, vi skal skabe sammen. Jeg håber, at Lille Fugl kan bidrage til at gøre kunsthallen til et nyt samlingssted i Indre By”, udtaler Nanna Hjortenberg, direktør for Kunstforeningen Gl Strand, i en pressemeddelelse.

Caféen er sat til at åbne hver dag klokken 7.30, og det vil være muligt at få morgenmad, frokost og andre simple anretninger. Desuden serverer de vin og kaffe, og i december vil det desuden være muligt at få varmen med noget julehygge, når stedet ringer weekenden i gang med fredagsgløgg.