Bob Dylan har fået sit eget whiskeymærke.

Heaven’s Door hedder det, ikke bare for at indikere himmelsk smag. Heller ikke kun fordi destilleriet senere på året åbner hovedsæde og besøgscenter i en 1800-talskirke i musikbyen Nashville, men også som en reference til en af veteranens mest iørefaldende sange: 'Knockin’ On Heaven’s Door'.

Foreløbig er tre produkter klar til lancering senere denne måned, en rye whisky, en bourbon og en blended bourbon, der har undergået lagring på to forskellige fade.

Flaskernes etiketter er designet med udgangspunkt i Bob Dylans egne jernskulpturer, som multikunstneren selv skærer og svejser i sit eget værksted. Derudover har han ikke haft andet end smagsløgene med i udviklingen af de våde varer.

 

Jovist, han har smagt dem og nikket godkendende og enkelte gange tilføjet kryptiske kommentarer, såsom at det skulle smage mere som at befinde sig i en træbygning.

Men det er ifølge New York Times partner i firmaet Marc Bushala – en iværksætter med erfaring fra bourbon-branchen og en livslang fan af Dylan – der har stået for strategien og udvalget og for at hyre de rette whiskeyhåndværkere til at forestå produktionen.

Med sin indtræden i alkoholbranchen føjer Bob Dylan sig til en lang række af Hollywoodstjerner og berømtheder, der gør en forretning ud af deres fornøjelse.

George Clooney har sin egen tequila, Jay-Z sin egen champagne, Dan Aykroyd sin egen vodka og Ron Jeremy sin egen rom. Hver stjerne sin brandert og sådan et lille hobbyprojekt giver muligheden for at sågar at lave lidt penge på den.

I visse tilfælde mange penge. Sidste år solgte Clooney sit tequilamærke Casamigos til spiritusgiganten Diageo for op mod en milliard dollar.

Stjernernes navne og forestillingen om, at de om nogen må kunne genkende topkvalitet, når de smager den, er åbenbart guld værd. Ikke mindst for nye mærker, der ikke kan smykke sig med generationers håndværkserfaring.

”Vi ønskede at skabe en samling af amerikanske whiskeyer, der på deres egen måde fortæller en historie. Jeg har rejst i årtier og smagt nogle af de bedste whiskeyer, spiritusverdenen byder på. Det her er glimrende whiskey,” som Dylan siger om Heaven’s Door.

Hvis du selv vil smage efter, om han har ret, kan du allerede nu forudbestille produkterne på hjemmesiden.

Priserne begynder ved 370 kroner.

LÆS OGSÅ: Klassiske cocktails: Sådan laver du den perfekte Old Fashioned

LÆS OGSÅ: Opskrift: Bourbon baked beans

LÆS OGSÅ: Månedens drink: Lambrusco er langt bedre end du aner