Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Den nemmeste pastaret: Sådan laver du en Cacio e pepe

Foto: Chris Tonnesen, Line thit klein, Flemming Gernyx, Alamy m.fl.

Opskrift

Den nemmeste pastaret: Sådan laver du en Cacio e pepe

Den romerske klassiker skuffer aldrig.

printer Print

Ingredienser

  • 400 g spaghetti 
  • Salt
  • 150 g pecorino romano
  • Groftkværnet sort peber

Sådan gør du:

  1. Kog spaghettien al dente i rigeligt og godt saltet vand. 
  2. Inden pastaen sigtes fra, gemmes 2 dl af pastavandet. 
  3. Riv osten fint. 
  4. Kom den friskkogte pasta tilbage i gryden, og drys osten over. 
  5. Rør det sammen, og tilsæt gradvist lidt af pastavandet for at løsne op. Osten smelter sammen med det stivelsesholdige vand og smyger sig om pastaen. Det er ikke sikkert, du skal bruge alt vandet. Giv et godt drys sort peber over, og nyd det.

TIP: Spaghetti kan erstattes af de lidt tykkere bavette eller bucatini.