Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Opskrift: Grydestegt svinenakke med kål,  cremet sauce og ristet gnocchi

Opskrift:

Grydestegt svinenakke med kål, cremet sauce og ristet gnocchi

Omfavn vinteren med en omgang cremet gnocchi.

printer Print

Ingredienser

  • 700 g nakkefilet
  • Salt 
  • Peber
  • Olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 dl tør sherry 
  • 2 dl hønsefond
  • 400 g svampe
  • 250 g grønkål                      
  • 1 spsk. citronsaft
  • 200 g cremefraiche 38 %
  • 500 g gnocchi
  • Bredbladet persille

Sådan gør du:

  1. Skær nakkefileten i store tern, og krydr med salt, sort peber og godt med hvid peber. Brun kødet i en pande eller gryde med olivenolie. 
  2. Pil og hak hvidløgsfeddet, og kom det ved kødet og steg videre i
    1 minut. 
  3. Tilsæt sherry og hønsefond, og lad kødet simre under låg i 1 time. 
  4. Rens imens svampene. Små svampe kan bruges hele, ellers skær dem i skiver eller halve. 
  5. Rens også grønkålen grundigt, og rib og pluk den i mindre stykker. 
  6. Varm lidt olie i en pande, og rist svampene ved høj varme. Når der ingen væde er i panden, tilsættes kålen. Rist det sammen i et par minutter, og smag til med salt og citronsaft. 
  7. Kom cremefraiche ned i kødgryden, så saucen bliver cremet, og smag til med salt og peber. 
  8. Rist gnocchierne i en pande med olivenolie. De behøver ikke koges først.  
  9. Tilsæt svampe, kål og gnocchier til kødet og servér. 

TIP: Tør sherry kan erstattes med tør lys vermouth.