Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Moscow Mule

Foto: Philip Ørneborg Bartender: Daniel Dam.

Opskrift: Sådan laver du en Moscow Mule

Cocktailklassikeren Moscow Mule er faktisk slet ikke så russisk, som man måske skulle tro.

printer Print
preparation Total: 5 minutter
plate 1 cocktail

Ingredienser

  • 5 cl. vodka
  • 1 cl. sukkersirup
  • Limejuice fra en halv lime
  • Ginger beer
  • Is
  • Lime til pynt

Moscow Mule.jpg

Sådan gør du:

  1. Hæld vodka, sukkersirup, limejuice, ginger beer og is i et kobberkrus.
  2. Pynt med en skive lime på toppen.

Selv om denne cocktails navn sender tankerne direkte mod den russiske kulde, har Moscow Mule efter sigende sin oprindelse i det solrige Californien. I 1941 fik to driftige herrer nemlig en god idé, der banede vejen for at gøre vodka til en af de mest populære spiritustyper på det amerikanske marked. John G.

Martin, som ejede spiritusvirksomheden Heublin Inc. – og havde rettighederne til Smirnoff Vodka i USA – slog sig sammen med en mand ved navn Jack Morgan, der ejede baren Cock ’n’ Bull i Los Angeles og selv producerede ginger beer. Sammen opfandt de Moscow Mule, som med en syrlig smag af lime og et strejf af ingefær fik den forholdsvis anonyme vodka til at blomstre.

Cocktailen blev traditionelt serveret i et kobberkrus, som også i dag er dens almindelige kendetegn. I vores udgave har vi tilsat et dansk strejf med vodka fra ’Den Klodsede Bjørn’, som er håndlavet herhjemme på et af verdens mindste destillerier. Ligger du inde med en anden god vodka, kan den selvfølgelig sagtens gå an.

Er vodka ikke lige sagen, kan den nemt skiftes ud med enten gin eller rom, og voila, så kan du i hjemmebaren fluks lave to andre nært beslægtede cocktailklassikere: London Mule og Dark ’n’ Stormy.