Opskrift: Sådan laver du kylling med cremet sennepssauce, æble og estragon
En ret, der fungerer hele året rundt.
preparation
Total: 45 minutter
plate
4 personer
Af: Redaktionen
Ingredienser
- 4 kyllingelår
- Salt
- Sort peber
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. smør
- ½ fennikel
- 150 g skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 300 ml tør hvidvin
- 150 g dijonsennep
- 1 håndfuld estragon
- 1 æble
Sådan gør du:
- Krydr kyllingelårene med salt og peber.
- Skyl og aftør den halve fennikel.
- Pil skalotteløg og hvidløgsfed.
- Snit fennikel og løg i strimler, og skær hvidløg i tynde skiver.
- Brun først kyllingelårene i olie og smør i en sauterpande, tag op og sæt til side.
- Kom så fennikel og løg i sauterpanden og steg, til det begynder at tage farve.
- Tilsæt hvidløg og steg videre 1 minut.
- Kom kyllingelårene tilbage i panden, og hæld vin og sennep ved.
- Lad nu det hele simre under låg i 35 minutter, til kyllingelårene er møre. Tjek undervejs, om der skal mere væske i – tilsæt i så fald mere vin eller vand.
- Skyl, aftør og hak estragon.
- Skyl og skær æblet i små tern uden kernehus.
- Vend begge dele i saucen til sidst.
TIP: Du kan erstatte hvidvin med rosé.