Kylling med sennepssauce

Opskrift: Sådan laver du kylling med cremet sennepssauce, æble og estragon

En ret, der fungerer hele året rundt.

printer Print
clock 45 minutter
plate 4 personer
  • 4 kyllingelår
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • ½ fennikel
  • 150 g skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 300 ml tør hvidvin
  • 150 g dijonsennep
  • 1 håndfuld estragon
  • 1 æble

Gastro_Sennep_ChrisOgMira1483.jpg

Sådan gør du:

  1. Krydr kyllingelårene med salt og peber.
  2. Skyl og aftør den halve fennikel.
  3. Pil skalotteløg og hvidløgsfed.
  4. Snit fennikel og løg i strimler, og skær hvidløg i tynde skiver.
  5. Brun først kyllingelårene i olie og smør i en sauterpande, tag op og sæt til side.
  6. Kom så fennikel og løg i sauterpanden og steg, til det begynder at tage farve.
  7. Tilsæt hvidløg og steg videre 1 minut.
  8. Kom kyllingelårene tilbage i panden, og hæld vin og sennep ved.
  9. Lad nu det hele simre under låg i 35 minutter, til kyllingelårene er møre. Tjek undervejs, om der skal mere væske i – tilsæt i så fald mere vin eller vand.
  10. Skyl, aftør og hak estragon.
  11. Skyl og skær æblet i små tern uden kernehus.
  12. Vend begge dele i saucen til sidst.

TIP: Du kan erstatte hvidvin med rosé.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter