Opskrift: Sådan laver du sprødt kyllingeskind og grønne asparges med tyk mayonnaise
Kan bruges som delikat, overskudsagtig dele-forret.

4 personer
Total:20 minutter
Ingredienser
- 16 tykke grønne asparges
- 3 spsk. olie
- 5 æggeblommer
- 2 spsk. sherryeddike
- 1 tsk. dijonsennep
- Salt
- Peber
- 4 dl smagsneutral olie
- 5 hårdkogte æg
- Karse
- 8 x sprødt kyllingeskind
Sådan gør du:
- Aspargesene skylles, bunden skæres af og kasseres, og de små blade nippes af.
- Varm olien op i en gryde, og kom aspargesene ned i den. Læg låg på og tilbered ved svag til medium varme i ca. 3-5 minutter, aspargesene skal være al dente og ikke overtilberedte.
- Servér med en tyk mayonnaise toppet med sprødt kyllingeskind som dip.
Mayonaise
- Æggeblommer piskes sammen med eddike, sennep, salt og peber.
- Tilsæt forsigtigt olie, mens du pisker hele tiden. Oliemængden kan variere, så sigt efter en god tyk konsistens på din mayonnaise.
- Mayonnaisen tilsættes finthakkede hårdkogte æg og smages eventuelt til med mere salt, peber eller eddike.
- Mayonnaisen pyntes med karse og sprødt kyllingeskind, der er knust og hakket fint.