Velkommen til det nye Euroman Premium – mere originalitet til dig

Kyllingeskind og asparges

Opskrift: Sådan laver du sprødt kyllingeskind og grønne asparges med tyk mayonnaise

Kan bruges som delikat, overskudsagtig dele-forret.

printer Print
clock 20 minutter
plate 4 personer
  • 16 tykke grønne asparges 
  • 3 spsk. olie
  • 5 æggeblommer
  • 2 spsk. sherryeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • Salt
  • Peber
  • 4 dl smagsneutral olie
  • 5 hårdkogte æg
  • Karse
  • 8 x sprødt kyllingeskind

Theis Kadeau43605.jpg

Sådan gør du:

  1. Aspargesene skylles, bunden skæres af og kasseres, og de små blade nippes af.
  2. Varm olien op i en gryde, og kom aspargesene ned i den. Læg låg på og tilbered ved svag til medium varme i ca. 3-5 minutter, aspargesene skal være al dente og ikke overtilberedte.
  3. Servér med en tyk mayonnaise toppet med sprødt kyllingeskind som dip.

Mayonaise

  1. Æggeblommer piskes sammen med eddike, sennep, salt og peber.
  2. Tilsæt forsigtigt olie, mens du pisker hele tiden. Oliemængden kan variere, så sigt efter en god tyk konsistens på din mayonnaise.
  3. Mayonnaisen tilsættes finthakkede hårdkogte æg og smages eventuelt til med mere salt, peber eller eddike.
  4. Mayonnaisen pyntes med karse og sprødt kyllingeskind, der er knust og hakket fint.

TIP: Når du koger kylling, så tag altid skindet fra, og frys det ned. Det kogte skind er alligevel ikke nogen god oplevelse, hverken smagsmæssigt eller konsistensmæssigt. Det er derimod sprødt kyllingeskind. Og sprødt bliver kyllingeskind, når det bages i ovnen fx under pres, så det bliver helt plant. Det kan bruges hakket over forskellige serveringer eller i flager som en slags chips til at dyppe i dressinger og cremer eller med lækker topping på.

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Forret