PRØV EUROMAN fra 23 kr. om måneden

Pitstop: Clarke’s

Foto: Thomas Hommelgaard

Pitstop: Clarke’s

Clarke’s på Nørrebro vil ikke bare være endnu en café, for her vil man ikke nøjes med husets halvsure vin, så stedets indehaver har allieret sig med en landets førende vinimportører. Og for de morgenduelige er der morgenmad og friske aviser.

Clarke’s begyndte tilværelsen som kaffe- og vinbar tilbage i 2001 og blev hurtigt kendt som ’Kaffebaren i Elmegade’, slet og ret. Henrik Schleisner overtog i 2006 og nogle år senere, i 2009, blev kaffebaren til et sted, hvor man ikke bare kunne få en seriøs kop kaffe, men også et lige så seriøst glas vin.

Rustik Nørrebro + lidt sidegade New York = Clarke’s.

”Der er efterhånden flere gode vinbarer i byen, men jeg synes også, man skal kunne få sig et rigtig godt glas vin, når man ’bare’ går på café,” siger Henrik Schleisner, der på vinfronten har allieret sig med importøren KB Vin v./ Kim Bülow.

Kim Bülows speciale er bourgogne, men Clarke’s vinkort byder også på bl.a. italienske, spanske og argentinske vine. Med en håndfuld champagner og mousserende vine, omkring 10 hvidvine, små 15 røde og et par søde vine er Clarke’s vinkort en hel del mere ambitiøst, end man normalt ser det på umiddelbart uprætentiøse cafeer i sidegader.

Kaffen på Clarke’s er fra Coffee Collective.

Det er eksempelvis ikke hverdagskost at se en barolotopproducent som modernisten Armando Parussso – og det i superårgangen 2004. En stor del af vinene fås glasvis til endog meget overkommelige priser. Er man mere til øl, står den bl.a. på øl fra Krenkerup Bryggeri.

TILBUD: 4 numre af gastro + Proptrækker & oplukker fra Laguiole
___________

Fortsætter på næste side...

Brunch og morgenaviser


I foråret blev kaffebaren så til Clarke’s – en slags bistrocafé efter ’newyorker-parisisk’ tilsnit, og det er Henrik Schleisners plan, at der hen over sommeren skal skrues op for spisekortet: ”Hver aften skal der være en enkel varm ret i 100-150-kronersklassen, eksempelvis en gryderet.”

Clarke’s udmærker sig ved et vinkort, udover hvad man normalt ser i sidegaderne på Nørrebro.

Lige nu serverer Clarke’s fire-fem forskellige slags smørrebrød, bl.a. med avocado og laks fra Daniel Letz, æg og rejer og Ruths karrysild fra Christiansø. I løbet af dagen og om aftenen serveres ost og et udvalg af charcuteri.

Om morgenen og op af formiddagen er der morgenmad/brunch i to forskellige størrelser til henholdsvis 125 og 169 kr. Der er comté, chorizopølse, røræg m.m. på tallerkenen. Kaffen er fra Coffee Collective, og aviserne er morgenfriske – Politiken, Berlingske, Weekendavisen, Børsen og Information. ”Folk skal kunne læse dagens avis, når de går på café, man skal ikke bare spise folk af med ligegyldige gratisblade,” er Henrik Schleisners holdning.


Henrik Schleisner, manden bag Clarke’s – her dog foran Clarke’s i Elmegade.

Clarke’s er indrettet, så man kan sidde enten i baren, i vinduet eller helt almindelig ’bænket’. Og så er der borde udenfor, i en af Indre Nørrebros mest livlige gader.
__________

Clarke’s
Elmegade 4
2200 København K
Tlf. 3535 3038

Instagram: clarkescafe

Åben alle ugens dage
Mandag-tirsdag kl. 07.30-18.00
Onsdag-fredag kl. 07.30-24.00
Lørdag kl. 08.00-24.00
Søndag kl. 08.00-18.00
__________

LÆS OGSÅ: Pitstop: Vinhanen
LÆS OGSÅ: Pitstop: Den Vandrette