Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Æblekage

Foto: Chris Tonnesen

Sådan laver du en moderne, gammeldags æblekage med æblesorbet, mascarponeskum og sprød kageflage

Adam Aamann er manden, der revolutionerede det klassiske danske og ret så oppulente smørrebrød. Sådan laver du en ideel æblekage a la Aamanns køkken.

Antal personer:

4 personer

Ingredienser

  • 300 g discoveryæbler                    
  • 100 g sukker
  • 30 g smør
  • 10 g citronsaft
  • Citronmelisse

Æblesorbet

  • 350 g æbletern uden skræl
  • 125 g sukker
  • 125 g vand
  • 20 g citronsaft
  • Udstyr: Ismaskine

Mascarponeskum

  • 1 stang vanilje
  • 500 g mascarpone
  • 200 g piskefløde
  • 3 æg

Sprød kageflage

  • 100 g bagt mørdej
  • 65 g vand
  • 70 g sukker

 

Sådan gør du


AamansEst_ChrisTonnesen_9466.jpg

  1. Æblerne skylles og skæres i tern uden kernehus.
  2. Sukkeret smeltes til karamel på en varm pande.
  3. Smør og æbler tilsættes og koges 5 minutter. Citronsaft tilsættes og æblekompotten køles ned
  4. Ved servering anrettes 1 kugle æblesorbet på en klat æblekompot. Dæk sorbeten med mascarponeskum, læg et stykke sprød kageflage ved og top med citronmelisse.

Æblesorbet

  1. Alle ingredienser kommes i en blender og blendes i ca. 4 minutter.
  2. Sorbetmassen køres på ismaskine (eller fryses ned og blendes igen, hvis man ingen ismaskine har).

Mascarponeskum

  1. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud.
  2. Kog vaniljestang og marv op med alle øvrige ingredienser til 82 grader.
  3. Lad afkøle og sæt på køl.
  4. Tag den flækkede vaniljestang op, og pisk så den kolde masse til et fast skum, der opbevares på køl til servering.

Sprød kageflage

  1. Alle ingredienser blendes til glat og jævn dej, der smøres tyndt ud på bagepapir på en bageplade.
  2. Bag dejen gylden og sprød i ovnen ved 150 grader.
  3. Bræk i mindre stykker før servering.