Opskrift: Sådan laver du gratineret Ask med pocheret æg og glaskål à la Jesper Vollmer Heick
En flot og enkelt ret med ost.
Ingredienser
- 1 Ask
- 2 æg
- 1 l vand
- Salt
- ½ dl eddike
- Isvand
- ½ glaskål
Sådan gør du:
- Osten deles og kommes direkte på tallerken og bages i ovnen i 6-8 minutter ved 160 grader.
- Æggene slås ud 1 for 1 i en kop.
- Vandet koges op med lidt salt og eddike. Der slukkes for vandet, og æggene kommes i ca. 3½ minutter og løftes så direkte over i isvand i ca. 20 sekunder og tages op.
- Glaskål skæres i tynde strimler og kommes i isvand, til det er sprødt.
- Ægget kommes på den varme tallerken med gratineret ost og glaskål – kan pyntes med dejlige bornholmske urter som havesyre, strandarve, strandsennep.