Opskrift: Sådan laver du gratineret Ask med pocheret æg og glaskål à la Jesper Vollmer Heick

Opskrift: Sådan laver du gratineret Ask med pocheret æg og glaskål à la Jesper Vollmer Heick

En flot og enkelt ret med ost.

printer Print
plate 2 personer
  • 1 Ask
  • 2 æg
  • 1 l vand
  • Salt
  • ½ dl eddike
  • Isvand
  • ½ glaskål

Forret Jesper Vollmer.jpg

Sådan gør du:

  1. Osten deles og kommes direkte på tallerken og bages i ovnen i 6-8 minutter ved 160 grader.
  2. Æggene slås ud 1 for 1 i en kop.
  3. Vandet koges op med lidt salt og eddike. Der slukkes for vandet, og æggene kommes i ca. 3½ minutter og løftes så direkte over i isvand i ca. 20 sekunder og tages op.
  4. Glaskål skæres i tynde strimler og kommes i isvand, til det er sprødt.
  5. Ægget kommes på den varme tallerken med gratineret ost og glaskål – kan pyntes med dejlige bornholmske urter som havesyre, strandarve, strandsennep.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter, Mad og Gastronomi