Tarteletter
Foto: Chris Tonnesen

Sådan laver du tarteletter med plukket kylling a la Aamanns

Adam Aamann er manden, der revolutionerede det klassiske danske og ret så oppulente smørrebrød. Aamanns Etablissement er netop blevet relanceret og strammet op og går nu all in på moderne versioner af retter som tarteletter, biksemad og flæskestegssandwich.

clock en time
printer Print
plate 4 personer
  • 4 store kyllingeoverlår
  • Salt
  • Peber
  • 200 g rodfrugter
  • Neutral olie
  • 4 tarteletter
  • Revet ost
  • Brøndkarse

Sovs: 

  • 200 g reduceret kyllingefond
  • 200 g piskefløde
  • 50 g brunet smør
  • 10 g æbleeddike
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

AamansEst_ChrisTonnesen_9414.jpg

  1. Kom kyllingelårene i et ovnfast fad på noget bagepapir, krydr med salt og peber, og gennemsteg i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter.
  2. Skræl imens rodfrugterne og skær i tern.
  3. Lad kyllingelårene afkøle, og pluk kød og skind af.  
  4. Steg nu kyllingeskindet yderligere i ovnen ved 175 grader, til det er sprødt og kom på fedtsugende papir.
  5. Lige før servering varmes en pande op med olie og rodfrugterne steges møre med lidt bid.
  6. Det plukkede kyllingekød tilsættes og varmes igennem med rodfrugter og der smages til med salt og peber.
  7. Lun tarteletterne, arrangér dem på et fad eller tallerken og fyld dem op med kylling og rodfrugt. Kom en skummende sovs over fyldet og top med det sprøde skind, revet ost og brøndkarse.

Sovs: 

  1. Alle ingredienser kommes i en gryde og varmes langsomt op til kogepunkt.
  2. Smag til med salt og peber.
  3. Ved servering skummes sovsen op med en stavblender.
Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Mad