Sådan skal den skæres: Reuben sandwich med laks

Vi har lavet den amerikanske klassiker i en sommerlig nordisk version.

printer Print

2 skiver mørkt sandwichbrød
100 g røget laks
2 skefuld russisk dressing
2 skefulde surkål (fås bl.a. i helsebutikker)
Smør

Russisk dressing, det skal der i til 4 sandwicher:


2 æggeblommer
1 tsk citronsaft eller hvidvinseddike
2 dl vindruekerneolie
1 dl creme fraiche 18 procent
1 stor drueagurk
1 skefuld finthakket bredbladet persille
Et par skvæt tabasco og engelsk sauce efter smag
Salt og peber

Sådan gør du:


En Reuben er en af de allermest traditionsrige og velsmagende amerikanske sandwicher. Et orgie af en frokostmundfuld, som også mange danskere vil have varme minder om, for eksempel fra deli-besøg i New York.

Normalt laves den med sprængt oksebryst eller pastrami – i store mængder. Hvilket bestemt ikke er at foragte, men vi har her valgt at servere den med røget laks for at give den en stemning af nordisk sommer, og så fordi den røgede laks passer rigtig godt med de klassiske Reuben-ingredienser surkål og russisk dressing.

Til gengæld har vi valgt at droppe den ellers for sandwichen obligatoriske smelteost, fordi det ville blive for vammelt-fedt.

Men bare rolig, der er stadig tale om en (smags-)bombe af en sandwich.

Du kan naturligvis sagtens klare dig med skiveskåret laks, men har du gæster nok, kan du også benytte lejligheden til at mærke fornøjelsen ved selv at skære en hel side op.

  1. Skær den seje røgskorpe af laksesiden, så tyndt du kan. Skær laksen i silketynde skiver med skrå strøg, der følger sidens form. Skær væk fra dig selv og ned mod halespidsen.
  2. Smørsteg sandwichbrødet på en pande.
  3. Lun surkålen i en kasserolle.
  4. Smør brødet med dressing, kom lakseskiver på, garnér med surkålen, og top af med endnu en skive brød.

Sådan laver du dressingen

 

  1. Pisk æggeblommer hvide med citronsaft/eddike.
  2. Pisk vindruekerneolien i lidt efter lidt, indtil du har en fast mayonnaise.
  3. Hak drueagurken fint, og tilsæt den sammen med hakket persille og creme fraiche. Smag til med tabasco, engelsk sauce, salt og peber.

 

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Opskrifter og Gastronomi