Sådan tilbereder du jomfruhummeren fra Læsø perfekt
Foto: John Bentsen & Lars Gundersen

Sådan tilbereder du jomfruhummeren fra Læsø perfekt

Læsø-jomfruhummeren er vidt berømt og eksporteres til store dele af verden, men altså også nydes af os, som forstår at sætte pris på det, der er godt her i livet.

Jomfruhummerne er Læsøs fundament, men sådan har det ikke altid været. Faktisk var jomfruhummer en bifangst, som man bare kunne få en pøsfuld af, når man som lille barn kom på havnen med sin far i hånden. Men i slutningen af 1960’erne havde bogholderen i Læsø Fiskeindustri, der ellers mest havde haft fokus på konsumfisk, eksperimenteret i sit eget køkken med, hvordan man kunne nedfryse jomfruhummer, så de kunne bevare deres smag. Det blev startskuddet til en kæmpe eksportsucces for Læsøs fiskeindustri, der som de første på markedet også blev de førende. Den dag i dag er Læsø Fiskeindustri stadig en af verdens førende leverandører af jomfruhummer, især til Sydeuropa, der jo altid har sat pris på fisk og skaldyr af den bedste kvalitet.

Jomfruhummeren forhandles i flere størrelser, og de store er de højst prissatte, så de går næsten udelukkende til eksport og visse toprestauranter. Vi andre må ’nøjes’ med de mindre, der bestemt også er fremragende – de giver blot lidt mere pillearbejde.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her