Stor test: Hvor får man den bedste dåsetun?
Foto: Klaus Rudbæk & Mikkel Jul Hvilshøj

Stor test: Hvor får man den bedste dåsetun?

Tun på dåse er en af konservesklassikerne. Men der findes et hav af dåsetun. Hvordan fanger man den, der smager bedst? Det hjælper vi med.

Den lille dåse skiller vandene. Er man til vand? Er man til olie? Det er enten eller. Alligevel kan vi dog over hele kloden blive enige om at elske den lille metaldåse med tun.

I USA kommer de den i sandwich med smeltet ost udover og kalder den en tuna melt. I Italien er den en vigtig del af den berømte ret vitello tonnato, hvor en cremet sauce af mayonnaise og tun møder tyndskåret koldt kalvekød.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her