Sponsoreret af Tivoli

I Schwartzwald, tæt ved den schweiziske grænse, finder du én af Tysklands allerbedste restauranter, Ösch Noir, der har til huse i luksushotellet Öschberghof.

Restauranten blev for alvor kendt uden for de tyske grænser, da de opnåede det nærmest uopnåelige og sikrede sig én Michelin-stjerne i restaurantens første leveår og endnu en stjerne allerede året efter.

Bag den gastronomiske himmelfart står chefkokken Manuel Ulrich (tidligere Restaurant Haerlin og Schwarzwaldstub), hvis køkken emmer innovation, samtidig med at det har de gastronomiske rødder dybt forankret i de klassiske franske dyder.

Skal man som dansker besøge stedet, vil det normalt kræve en køretur på vel over 12 timer eller en flyvetur til Zürich.

Det har Tivoli dog besluttet sig for at gøre noget ved. De har nemlig inviteret den tyske gourmetrestaurant til København. Fem uger henover sommeren skifter Ösch Noir derfor de sydtyske skove ud med et sommerklædt Tivoli, når de rykker ind og laver pop-up i Det japanske Tårn.

Med sig til København og Tivoli har Manuel Ulrich og hans unge team en nøje afstemt 9-retters menu, som blandt andet byder på tom yum med hummer, blomkål og svampe, lam fra de svabiske alper med agurk og fennikel, kaviar med laks og beurre blanc og en dessert med jordbær med pistacie og passionsfrugt.

2403-DJT-Ösch-Noir-SoMe_tekst.jpg

Og det er en spændt Mikkel Ustrup, high end director i Tivoli, der står klar til at byde den tostjernede restaurant velkommen til hovedstaden:

”Noget af det, der gør pop-up-konceptet i Det japanske Tårn så stærkt, er, at vi kan tilbyde vores gæster vidt forskellige oplevelser fra måned til måned og invitere restauranter fra alle dele af verden og fra alle gastronomiske traditioner ind i Tivoli. Med Ösch Noir er der et helt særligt fokus på symbiosen mellem mad og vin.”

Det er nemlig ikke kun maden på Ösch Noir, der er værd at tale om. Også sommelier Michael Hänis’ vinkort trækker kendere til fra hele verden og byder på vinoplevelser, man ikke finder andre steder i Tyskland. I restauranten i Tyskland byder Ösch Noirs vinkort på mere end 1000 vine fra hele verden, og med til Tivoli har restauranten blandt andet en opgraderet Grand Cru vinmenu med ikoniske vine, som man stort set aldrig støder på glasvis - og endda til en pris, som ligger markant under indkøbsprisen.

”Tivolis gæster får mulighed for at smage nogle vine, som langt de færreste mennesker normalt kommer i nærheden af. Det gælder i særdeleshed for deres Grand Cru vinmenu, men også for de andre menuer. Deres sommelier er i særklasse og formår at sammensætte vinmenuer, der både komplimenterer og højner spiseoplevelsen og samtidig er kæmpestore oplevelser i sig selv,” siger Mikkel Ustrup.

Ösch Noir vil være at finde i Det japanske Tårn fra den 8. juni til 12. juli 2024.

Book bord allerede her.

2403-DJT-Ösch-Noir_tekst.jpg