Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Våbenlovgivning i USA

Foto: Getty Images

Våbenlovgivning i USA

Det er svært at indføre våbenkontrol – men her er fem ting, der faktisk er ulovlige i USA

Vil du købe et våben? Så gerne. Vil du opføre et dukkeshow? Det bliver 30 dage i fængsel.

Efter søndagens skudepisode under en koncert i Las Vegas er diskussionen om den amerikanske våbenlovgivning atter blusset op.

Diskussionen går blandt andet på, at man grundet lovens meget liberale karakter i flere stater ikke skal have en tilladelse for at kunne købe et skydevåben. Eksempelvis behøver man i staten Nevada ikke en licens til at besidde et våben, man behøver ikke registrere de våben, man køber – og der er ikke noget loft på, hvor mange våben man kan købe ad gangen, skriver Independent.

Mens den amerikanske lovgivning må siges at have et noget afslappet forhold til potentielt dødbringende køb, er der en lang række andre overtrædelser, som kan føre til en bøde eller endda tid som tremmerusker. Vi har herunder samlet nogle af de skøreste ting, der – modsat at købe skydevåben – er ulovlige at gøre i Guds eget land.

1. At opføre et dukkeshow i dit vindue
Hvis du befinder dig i New York og har en lille instruktør i maven, skal du måske tænke dig om en ekstra gang, inden du prøver dine talenter af. I staten er det nemlig forbudt at underholde folk på gaden med dukkeshows, ballet, dans og ”andre former for underholdning” opført fra dit vindue. Loven har grundet sin absurditet været så populær blandt amerikanerne, at læskedrikken Mountain Dew har lavet en reklame baseret på den. Vi vil dog lige gøre opmærksom på, at en overtrædelse kan føre til en bøde eller fængsling i 30 dage.

2. At afholde bingospil der varer mere end fem timer
Medmindre bingospillet finder sted på en messe, er det i staten North Carolina ulovligt, hvis spillet varer mere end fem timer. Vi er mest af alt overraskede over, at nogen kan overleve et spil bingo af den varighed.

3. At have en isvaffel i din baglomme
I Alabama er det ulovligt at bruge baglommen på dine bukser som en praktisk snack-holder til din isvaffel med to kugler og guf. Ud over at det må være decideret upraktisk at gå rundt med is i baglommen, blev loven opfundet, da det tidligere ikke blev set som tyveri i staten, hvis en hest fulgte en hjem frivilligt – og at bære en indbydende vaffel i din baglomme var en let måde at lokke hestene med på.

4. At flirte
Hvis du synes, det moderne datingliv med Tinder, Happn og hvad der ellers hører sig til er hårdt, så tro om igen. I San Antonio, Texas, er der nemlig en hel lov, som gør dating endnu sværere - for det bliver set som en overtrædelse af loven at flirte ved brug af sine øjne eller hænder.

5. At spise hvidløg eller løg før du bevæger dig ud i offentligheden
Endelig en lov, vi måske godt kan se fornuften i. I staten Indiana bliver det nemlig set som et brud på loven at deltage i offentlige arrangementer eller at rejse med offentlig transport mindre end fire timer efter, du har spist løg eller hvidløg. Slut med at ærgre sig over at være sidemakker til ham, som altid spiser rigelige mængder tzatziki til aftensmad.

LÆS OGSÅ: Avis i kæmpe brøler: Tager fejl af Lukaku og rapperen Stormzy på forsiden

LÆS OGSÅ: Manchester United sletter billede af Mkhitaryan i deres nye trøje, fordi han har taget lidt for meget på i ferien

LÆS OGSÅ: Video: Drake og Will Ferrell viser, hvordan det perfekte håndtryk skal skæres