Arvingerne
Foto: Martin Bubandt

Christoffer Knuth har arvet Knuthenborg Gods: "Mange godser kan man ikke trylle med, men der er et helt andet potentiale her"

Christoffer Knuth er født til sin titel som lensgreve. Som sin fars ældste søn har han arvet Knuthenborg Gods med alt, hvad det indebærer. Men han vil ikke leve af sit gode navn. Så længe han er greve på Knuthenborg, skal det være en konkurrencedygtig virksomhed, der en dag kan gå i arv til hans ældste barn. Præcis som traditionen foreskriver. Dette er første afsnit i vores miniserie om unge virksomhedsarvinger.

"Jamen, hej med dig,” siger Christoffer Knuth muntert. Han snakker til den zebra, der står med mulen 20 centimeter fra bilen og stirrer halvsløvt ind på os. ”Det er altså ikke fordi, dyrene kender mig. Denne her er åbenbart bare i godt humør.”

Vi befinder os i Knuthenborg Safaripark, Lollands legelandsparadis for de yngste, hvor vilde dyr, vand-rutsjebaneture og vaffelis kombineres i en familievenlig forening. Men i virkeligheden rækker Knuthenborgs historie meget længere tilbage i tiden end de 50 år, hvor safariparken har eksisteret. Knuthenborg er nemlig fællesbetegnelsen for et gods, der omfatter safariparken, de tilhørende skovområder, den nærliggende industrihavn og landbrugsarealer. Gennem 13 generationer har godset tilhørt adelsslægten Knuth.

Selv om Christoffer Knuth har det allerbedst i sine udtrådte Converse-sko og går i shorts, så snart frosten forsvinder, skal man ikke lade sig narre. Hans fulde navn er Adam Christoffer lensgreve Knuth, han er advokatuddannet, Dronningens gudsøn og ejer af Knuthenborg. Han bor på sit slot med sin lensgrevinde og tre børn med udsigt over savannen, hvor zebraer, springtamariner, lamaer, giraffer og andre vilde dyr fra fjerne egne græsser.

Indenfor på slottet fylder malerier af Christoffer Knuths forfædre væggene, og bøger om jagt fra 1600-tallet står på rad og række i biblioteket, mens en ekstravagant lysekrone hænger fra loftet. Det lyder som slutningen på et gammelt eventyr, men så romantisk er virkeligheden slet ikke, forklarer Christoffer Knuth.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her