Han jager nettets banditter
Foto: Benjamin Lund

Han jager nettets banditter

Digitale banditter bliver en større og større trussel for virksomheder, der kæmper i døgndrift for at holde dem ude. Til den opgave har de brug for hjælp, og mange af dem ringer til en ’white hat hacker’. En moderne cowboy, som udstyret med it-kundskaber ud over det normale finder svagheder i virksomheders it-systemer før skurkene. Erik Holm ser nærmere på fænomenet, men får pludselig sved på panden.

Inspirationen til jobtitlen er hentet i det vilde vesten. Vi tænker på hatten på hovedet hos hjulbenede, vejrbidte cowboys, der med en glødende smøg i mundvigen og seksløberen i hånden sikrede et minimum af lov og orden i støvede småbyer. Western-legenderne eller heltene, som de var i Hollywoods version, bar som regel hvide Stetsons, der signalerede mænd af rette støbning. Mænd med orden i værdierne og hår på brystet. Hvorimod skurkene, Billy the Kid, Calamity Jane og mange andre, bar sorte hatte.  

På mange måder er den digitale verden en moderne udgave af det vilde liv på prærien for et par hundrede år siden. Moderne virksomheder og organisationer opererer i en ureguleret verden, hvor cyberskurke konstant forsøger at nedbryde deres mest følsomme nervesystemer i angreb, der kan have betegnelser som phishing, malware og ransomware.

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her