Teamet

Du bliver en del af en familie, der forgrener sig ud i store dele af Europa og derfor er meget langt fra egentlig at være dansk. Du vil blive mandsopdækket af kyndige PET-vagter samt Livgarden, og du vil være omringet af et hold af rådgivere og hjælpere, der skal få det til at glide så let som muligt for dig.

En gang imellem skal du også facilitere Statsrådet med landets ministre, hvor du skal underskrive de love, som Folketinget har vedtaget. Og selvom det lyder som noget værre kruk og ren proforma, er det en vigtig faktor, når det kommer til at signalere, at Kongen rent faktisk laver noget. Lyt, nik, fortæl en joke om en minister (gå efter dem fra Venstre, hvis du vil gøre det let for dig selv), og skriv så under. 

Kompetencer 

Som konge skal du være folkelig, men kongelig. Det lyder godt, og det er det også. I bund og grund betyder det, at du skal ud at møde det danske folk i øjenhøjde, trykke hånd og høre på ligegyldige historier fra mennesker, hvis ansigt du aldrig vil kunne genkalde dig.  

Men du skal samtidig skabe en distance og både eksplicit og implicit understrege, at nok er I alle mennesker af kød og blod, men du er i første og sidste ende ikke som dem. Det er en svær balancegang, for du vil nødig fremstå snobbet, og derfor kan vi godt acceptere, at du i starten af jobbet som konge vil falde mere i den folkelige grøft. I sidste ende handler det om ’at samle det danske folk’. Det er selvfølgelig svært ukonkret, og lad det endelig blive sådan. 

For resten: Jobbet kræver ingen fysiske forudsætninger. 

Den foregående monark har truffet alle de svære beslutninger, der var træffe, så du ikke behøver, og skal vi være helt ærlige, så ser vi faktisk os selv som en organisation i perfekt vater. I hvert fald lige for tiden. 

Om du har skandaler og skeletter i skabet, betyder ikke det store, for det danske folk glemmer hurtigt, og desuden er kongehusets kommunikationsteam toptunet på sådan et niveau, at de kan lukke selv de mest åbenlyse fejl fra din side ned. 

Selvfølgelig skal du ikke fanges med fingrene i kagedåsen, for så gør du deres arbejde rigtig svært, og derfor har vi også en forventning om, at vores konge ikke vil optræde beruset i offentligheden eller i større private sammenhænge, da det ligesom kun øger risikoen for at begå dumheder. 

Du skal selvfølgelig være apolitisk uden at fremstå ligeglad med tingenes tilstand. Det står dig dog frit for at mene noget forblommet og almengyldigt om klimaet eller miljøet – så længe du ikke placerer noget ansvar eller nogen regning. Og derfor håber vi også, at du som eventuel kandidat ikke har deltaget i noget, der kan give os grund til at betvivle din evne til at begå dig i minefeltet af politik og særinteresser. 

Vi er helt med på, at det er et stort ansvar at bære på sine skuldre, og derfor vil vi også gerne honorere med en solid årsløn, en virkelig fed bilpark, gode boligfaciliteter – både i København og resten af landet – spændende ture ud af Danmark, en garanti for fedteri fra landets største erhvervsledere, inklusive brug af deres privatfly og adgange til eksklusive events og skihytter, en stylist, der kan få dig til at ligne en gennemsnitlig københavner og ukritiske hyldestprogrammer på landets største tv-kanaler. 

Din profil

Det er komplet ligegyldigt. Du skal bare have blåt blod.