Kasper Tidemann arbejdede som softwareudvikler for Facebook, nu har han investeret alle sine penge i sit eget øl-bryggeri
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann

Kasper Tidemann arbejdede som softwareudvikler for Facebook, nu har han investeret alle sine penge i sit eget øl-bryggeri

Kasper Tidemann har tidligere arbejdet med softwareløsninger i USA, men har nu investeret de fleste af sine penge i sit eget øl-bryggeri. Den 37-årige iværksætter vil helst afvikle sin gæld så hurtigt som muligt, hvilket både gælder lånene i hans bolig og i hans virksomhed.

Hvorfor har du stiftet dit eget bryggeri?
”Jeg boede og arbejdede i San Fransisco fra 2010 til 2014, og jeg kendte ikke mange, da jeg rejste dertil. Derfor begyndte jeg at gå på en masse øl-barer. Det indbefattede, at jeg kom til at smage noget af verdens bedste øl. Det var en øjenåbner, en revolution for mig. Jeg har altid godt kunnet lide øl, men jeg vidste ikke, det kunne være så godt. Da jeg vendte hjem, ville jeg se, om jeg kunne lave noget tilsvarende i Danmark. I dag laver vi omkring 160 forskellige øl om året, og ud af dem er omkring 100 med ny opskrift, nyt design og nyt navn. Vi henvender os til den del af markedet, der er nysgerrige på at prøve nye øl.”

Hvad er din bedste investering?
”Det er mit bryggeri Alefarm. Jeg foretog nogle rigtig store investeringer for fire år siden. Jeg gik all in og investerede også alle de penge, jeg har tjent på at lave software til Facebook. Jeg satte alt ind på det her bryggeri, fordi jeg kunne se, vi kunne noget med firmaet. Det føles godt at forpligte mig fuldt og helt til ét projekt og at tage kontrollen over mine egne penge og vækste dem selv. Jeg har vel tjent 500 procent på den investering, så det er faktuelt den bedste.”

Hvad er din værste investering?
”For nogle år siden ejede jeg 20 procent af en cocktailbar i Bredgade i København, der hed Helium. Jeg var passiv investor, og den blev desværre ikke drevet godt. Jeg tabte vel rundt regnet 600.000 kroner. Jeg er en stornyder af cocktails, og det, de lavede, var i orden. Jeg kom med i baren som investor, fordi jeg er kommet meget som gæst på cocktailbaren Ruby på Gl. Strand. Der lærte jeg bartenderne at kende, og et par af dem foreslog, at vi åbnede vores egen bar.

Det var frygtelig synd, at det ikke gik, men til gengæld lærte vi at lave den perfekte Mai Tai med den franske sirup Orgeat. I modsætning til de fleste andre barer, der hælder Amaretto i, hvilket gør, at den bliver alt for sukkeragtig og smager af den hylde ved bageren, hvor sneglene ligger.”

Hvordan sparer du op?
”Hvis jeg har fået finansieret noget, betaler jeg det ud så hurtigt som muligt. Det er ikke særlig klogt i en tid, hvor det ikke koster noget at låne penge, men det er jeg ligeglad med. Jeg kan godt lide at afvikle mine mellemværender. Det gælder både lån i mit hus og lån i virksomheden. Jeg afvikler gælden, og så sparer jeg op ved, at jeg reelt ejer aktivet. Når jeg har overskydende likviditet fra virksomheden, sparer jeg desuden op i aktier.”

Vil du læse resten af artiklen?
Allerede medlem? Log ind her
Bliv medlem og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr./md
Prøv 14 dage gratis uden binding
Vælg abonnement her Euroman Premium
Opret dig gratis her