Nicolaj Kopernikus
Foto: PR

Nicolaj Kopernikus er sprunget ud som opfinder

”Jeg har altid været irriteret over skrald i køkkenvasken".

Hvad er en Bioscrape - og hvad fik dig til at opfinde den?

”Jeg har altid været irriteret over skrald i køkkenvasken. Det er virkelig ulækkert, og du skal enten have fingrene ned i det eller bruge metervis af køkkenruller. Så jeg ville opfinde noget, der kunne håndtere det. Og vi vil jo gerne have, at ting skal være lige ved hånden. Derfor har den fået en sugekop, så den kan sidde på indersiden af vasken.”

Har verden virkelig brug for endnu en dims?

”Der vil altid være mennesker, som siger, de ikke har brug for den. Men jeg synes faktisk, det er ulækkert at have hånden ned i alle mulige bakterier, og man kan også spørge, om vi virkelig har behov for karkluden eller opvaskebørsten. Men så snart vi har dem, vil vi ikke undvære dem. Jeg ønsker ikke at fylde verden med lort, men lige det her produkt kan faktisk bruges hver dag.”

Vi kender dig som skuespiller. Har du altid været opfinder?

”Jeg er sådan en, der næsten dagligt får en idé til en eller anden opfindelse. Det er fascinerende. Engang lavede jeg en prototype på en maskine, der kunne vugge barnevognen. Men det svære er at få dem sat i produktion. Det kræver, at man virkelig tror på sit produkt.”

Dropper du skuespillerkarrieren nu?

”Nej, jeg er stadig 100 procent skuespiller. Men det her er vildt sjovt – og i virkeligheden i lige linje med mit arbejde som skuespiller. Det handler om at dykke ned i idébanken og beholde den der legesyge tilgang til verden. Vi skal blive ved med at være børn, og især i Danmark, hvor vi ikke har råstoffer eller lignende, skal vi blive ved med at opfinde og skabe nye ting – lige som vi har været ekstremt gode til med vores film og serier.”

Bioscrape koster 39 kroner og kan købes på www.bioscrape.dk og i udvalgte Kop & Kande-butikker.

Se, hvad vi ellers skriver om: Skuespil