scroll-down

Tue Bach Petersen sælger naturvin på Vesterbro: “Vi taler jo bare om fermenteret vindruesaft. Hvor alvorligt kan det være?”

Hos naturvinbutikken Volatil taler de ikke om, at vinen smager godt til lammekød, men i stedet, at den skal nydes til en “overdrevet god robådstur” eller “petanque om natten”. Euroman har talt med den selverklærede juicepedel Tue Bach Petersen om at bryde med den prætentiøse forestilling om vin og skabe en uhøjtidelig butik med plads til de fleste.

Af Magnus Fuglsang Søgaard
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann
Karriere Euroman

Hvordan fik du ideen til Volatil?

“Det hele startede i 2009 i en vinklub med tre venner, hvor vi sad og skrev noter til alle mulige vine. Og her taler vi altså om konventionel vin. Sådan nogle rigtig røde bulderbasser, der bare havde fuld smæk på fad og marmelade. Det var det rene skrammel, når jeg kigger tilbage, men dengang syntes jeg bare, at det skulle smage af noget, fordi så betød det som regel også, at det var noget. Jeg har nogle forfærdelige beskrivelser af, hvad mine yndlingsvine var dengang.

Samtidig startede jeg på kokkeskole, hvor jeg begyndte at drikke mere og mere vin, men jeg færdiggjorde aldrig uddannelsen. I stedet startede jeg som kok på vinbaren Ved Stranden 10, hvor jeg hurtigt fandt ud af, at jeg hellere ville sælge vin end at lave mad.

I 2013 tog min kæreste til Paris i skrive-eksil, og jeg tog med. Hun skrev hele dagen, og så tog jeg ud på restauranter for mig selv. Jeg sad altid og skriblede lidt på en notesblok uden et egentlig formål, men af en eller anden grund troede tjenerne på restauranten La Verre Volé, at jeg var noget særligt, så de fedtede helt vildt for mig og gav mig alle mulige ekstra retter. De gav mig også deres sidste flaske Adonis fra La Grappiere, og det smagte bare sindssygt godt. Det var en øjenåbner for mig i forhold til naturlige vine, og jeg kunne bare mærke, at det havde en helt anden vibration, end jeg havde oplevet før. Da jeg kom hjem, foreslog jeg vinklubben, at vi begyndte at importere vinene fra La Grapperie til Danmark, og det gjorde vi så.

I 2017 dukkede det rigtige lokale pludseligt op her på Sønder Boulevard, og så faldt det hele i hak derfra.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Vin, Business og Gastronomi