Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

18 anbefalinger til Roskilde Festival: Det skal vi høre

18 anbefalinger til Roskilde Festival: Det skal vi høre

Roskilde Festivalen har stadig landets mest omfattende og spændende udbud af bands. Og det kan være næsten umuligt at have overblik eller kende dem alle. Vi har fået vores faste musikskribent dj Rasmus Backhaus til at komme med sine bud på nogle lange dage med musik, spiritus og solskin.

Onsdag den 1 juli:

17.45 Gloria: Santiago

Det danske band udgav deres første album ’No More Songs About The Moon’ i 2014. En plade, der giver mest mening at lytte til langt væk fra solen. Så forvent en mørk og dyster scene.

18.30 Orange: Minds of 99

Det tror jeg bestemt bliver en fed oplevelse. Det danske rockband bliver bare bedre og bedre som live-act, så glæd dig!

22.00 Pavilion: Honningbarna.

Hvis Pharrell ikke er et must for dig, så tjek det norske Punk-Rock band ud, som faktisk ikke er helt ukendte i Roskilde-regi. De spillede der nemlig også tilbage i 2011, og de er kun blevet bedre.

LÆS OGSÅ: Derfor elsker jeg Roskilde

Torsdag den 2 juli.

17.00 Avalon: Father John Misty. Tidligere anmeldt i Euroman, og bliver uden tvivl en lækkerbisken. Indie Showmanden Josh Tillman har en sprød og traditionel countrystemme. Det bliver helt sikkert en super fed koncert.

17.00 Orange: Ryan Adams.

Ja, så har vi balladen. Den amerikanske singer/songwriter  spiller nemlig samtidig med Father John Misty, så der har vi et klassisk Roskilde-dilemma. Personligt vil jeg vildt gerne være begge steder på én gang – så det er jeg. Ryan Adams koncerter omfavner hele hans karriere, så forvent lidt af hvert.

19.30 Orange: Florence + The Machine.

For nyligt anmeldt i Euroman og nu indtager hun Orange scene. Og det bliver et brag. Pop superstjernen med det røde hår og power-stemmen er tilbage på Roskilde.

01.00 Orange: Die Antwoord

De er også tilbage på dansk grund, og der er dømt white-trash rap rave torsdag nat. Det bliver for vildt!

02.00 Pavilion: Fat White Family.

Offensiv Britisk rock på krigsstien. Bandet hader musikindustrien, så forvent en oplevelse udover det sædvanlige…også lidt farligt.

LÆS OGSÅ: Tillykke med huen: Her er dine 7 muligheder

Fredag den 3 juli.

14.00 Apollo: Rangleklods

Catchy pop melodier blandet med club-beats. Det bliver varmt, når de starter festen op fredag eftermiddag. Let’s dance. 

20.00 Avalon: Einstürzende Neubauten

Tyske industri-rock-legender kommer og giver dig måske en af de vildeste, smukke og mest intense koncertoplevelser nogensinde. En af deres største fans er selveste Nick Cave. Og hvem ved, måske han står der, når det bedste liveband i verden går på fredag aften. Dem vil du ikke gå glip af!

22.30 Gloria: Alice Boman

Så er der dømt tristesse og skandinavisk melankoli på den fede måde. Spøgelsesagtige piano ballader – det bliver smukt og sørgeligt. Happy tears!

00.00 Avalon: Goat

Denne gang er vi næsten ude i noget med noget ritual. Afrikanske rytmer med en tilpas blanding af psykedelisk rock. Én stor dansefest, som du ikke bør gå glip af.


01.30 Orange: Mew

Det danske band er superfedt lige at runde dagen og natten af med. De hårdtslående popnumre og Jonas Bjerres uskyldige falset vil stå knivskarpt i sommernatten.

Lørdag den 4 juli.          

16.00 Arena. Who Made Who

Dansk indie dance med fest garanti! Og så er din lørdag skudt i gang.

20.30 Arena: First Aid Kit.

Drømmende og lækker folk-pop fra de to svenske søstre Johanna og Klara. De har spillet på Roskilde både i 2009 og i 2012, og har været i rivende udvikling siden. Så tag din ven, kæreste eller andet godtfolk i hånden og sving med.

23.00: Arena – Africa Express.

Hvilken måde at lukke festivalen på. Med masser af gæsteoptrædener, blandt andet vores egen Anders Trentemøller, og mange flere. Det skal du lige nå at have med!

00.nul nul dut Apollo: Dixon.

Kan du lide elektronisk musik på den dybe, tunge og til tider hårde berliner måde, så er det her du skal være! Mit gamle house-hjerte vil i den grad slå et par ekstra slag kl 24 lørdag.

02.00 Apollo: Jamie Xx.

Super produceren fra The Xx stiller op alene, og jeg kan godt anbefale at komme i god tid, for der bliver pakket. Hans live performance er meget eklektisk og du kan godt spænde skoene og regne med lidt af hvert. Du skal i hvert fald danse. 

Rigtig god festival. Pas på hinanden, nyd hinanden og ikke mindst musikken.

LÆS OGSÅ: Natklubben Jupiters bagmænd: "Vi laver en klub for firstmovers, den yngre creme"

LÆS OGSÅ: Lyt til de første 17 sekunder af denne sang

LÆS OGSÅ: Mezcal: Den hippeste spiritus lige nu