The XX, ’I See You’ (13. januar)

 

 

 

Musikåret 2017 starter rigtig godt, for allerede i slutningen af næste uge udsender den britiske indiepop-trio The XX deres tredje studiealbum. Det har fået titlen ’I See You’. Gruppen udgav senest ’Coexist’ i 2012 og har siden holdt en pause, så medlemmet Jamie Smith blandt andet har haft tid til sit elektroniske soloprojekt Jamie XX.

Tracklisten består af ti numre, og singlerne 'On Hold' og 'Say Something Loving' er allerede ude. Begge varsler om en ny og mere udadvendt produktion end det introverte udtryk fra de første to albums.

The Flaming Lips, ‘Oczy Mlody’ (13. januar)

Syrerockheltene har 33 år på bagen som gruppe. Nu er de klar med deres 15. album, som kommer på gaden på forsangeren Wayne Coynes fødselsdag. Det amerikanske orkester, der er kendt for sine spektakulære koncertopvisninger med blandt andet alien-dragter og helkropsballoner, spiller på Store Vega i København den 25. januar.


Sampha, ‘Process’ (3. februar)

Det har været længe undervejs, men nu kan den elektroniske crooner fra London endelig udgive sit debutalbum. Sampha, der udgav ep’erne ’Sundanza’ (2010) og ’Dual’ (2013), fik for alvor folks opmærksomhed, da han var gæst på Drakes ’Too Much’ fra 2013, men har også samarbejdet med kunstnere som Kanye West og Frank Ocean. 

Suspekt, ’100% Jesus’ (17. februar)

Suspekt er tilbage. Efter i to år at være gået fra succes til succes med priser, høje salgstal og mange koncerter, der kulminerede med Orange Scene på Roskilde Festivalen, er de endelig klar med et nyt album.

Og det er nye tider for den erfarne hip hop-gruppe. Deres første single er én lang kærlighedserklæring til dem, der stod bag dem i de svære tider, og dem, der danner grundlag for, hvem de er.

 

Drake, ‘More Life’ (starten af 2017)

Canadieren er en produktiv herre. Sidste år udgav han ’Views’, der indeholder hele 20 numre, og allerede i begyndelsen af 2017 er han aktuel igen med et nyt album. Fire singler fra ’More Life’ - blandt andre ’Fake Love’ og ’Sneakin’ - er ude nu, men endnu mangler en egentlig udgivelsesdato for hele albummet. Det kan dog ikke vare længe, før det ser dagens lys, for det var allerede varslet til december sidste år.

Ryan Adams, 'Prisoner' (17. februar)

Den amerikanske countryrocker har gennemlevet en svær tid, efter han blev skilt fra sanger- og skuespillerinden Mandy Moore. Han har selv beskrevet perioden som ’total f—king darkness’ og har brugt arbejdet på det nye album som terapi. 

”Dette album betyder mere for mig, end nogen af mine tidligere albums gør. Det reddede mit liv”, har Ryan Adams sagt ifølge Billboard. ’Prisoner’ er hans 16. studiealbum.

The Jesus and Mary Chain, ‘Damage and Joy’ (25. marts)

Støjrock-legenderne gør comeback. For første gang i 18 år udgiver bandet med de pjuskede frisurer ny musik, efter de gik i opløsning tilbage i 1999. Det var det skotske band, der skabte manualen for støjrock-grupper som My Bloody Valentine og Spiritualized – ligesom danske The Raveonettes også er kraftig inspireret af The Jesus and Mary Chain. 

Katinka, 'Vi Er Ikke Kønne Nok Til At Danse' (marts)

Den dansksprogede, halvelektroniske rockpopkvartet fra København albumdebuterer snart. Gruppen med Katinka Bjerregaard i spidsen udsendte ep’en ’Røntgen’ i 2014 og vandt KarriereKanonen sammen med Klub 27 og Nick Sway sidste år, hvor de også optrådte ved P6 Beat Rocker Koncerthuset. Katinkas lydbillede bliver blandt andet skabt af en elkedel og støvsuger, og du kan allerede høre førstesinglen ’Du tænker ikke’ nu.

Depeche Mode, ‘Spirit’ (til foråret)

De engelske synthpoppere drager på en verdenstur til foråret og rammer Parken i København den 31. maj. Depeche Mode, der står bag hits som 'Just Can't Get Enough', 'Strangelove' og 'Personal Jesus', har solgt mere end 100 millioner plader, og nu er Dave Gahan og co. klar med deres 14. studiealbum siden 1981.

Disse kunstnere forventes også at udgive ny musik i 2017:

Gorillaz

Arcade Fire

 Lorde

 LCD Soundsystem

The War On Drugs

Lana Del Rey

 Kanye West/GOOD Music, 'Cruel Winter'

 Fleet Foxes,  'Crack-Up'

The National

Charli XCX

Father John Misty