Bowie havde mange ansigter.

Hver dag på hans fødselsdag tegnede kunstneren Helen Green, der er illustrator og stor fan, et af dem.

Sidste år accelererede hun processen og lavede hele 29 Bowie-tegninger - hver fra en æra af den britiske sangers liv.

Billederne satte hun sammen til en gif, hvor Bowie kigger fra venstre mod højre, alt imens han skifter outfit og frisure. Den lille video nåede så langt ud, at også staben bag David Bowies officielle Facebook-side opdagede og delte den.

Og så du den ikke dengang, gjorde du det højst sandsynligt i går, hvor nyheden om legendens død rigtig mange steder (blandt andet hos os på Euroman) var ledsaget af giffen, der hylder hans mangefacetterede liv.

I januar sidste år gav Helen Green et mini-interview på Bowies Facebook-side om historien bag.

”Det blev på en måde en tradition for mig at skabe noget for at fejre David Bowies fødselsdag – en lille påskønnelse af en person, der har inspireret mig så meget over årene. I år besluttede jeg at sætte min inspiration i bevægelse,” sagde hun.

”Resultatet er et animeret portræt, der illustrerer Bowies evolution og genopfindelse fra pre-Bowie 1964 til 2014, hvor han udgav ’Sue (Or in Season of Crime)’”.

Helen Green lavede tegningerne med blyant, farvelagde dem digitalt og satte dem sammen i Photoshop. Det hele tog 35 timer. Inklusive al den tid hun har brugt på at finde billeder, hvor Bowie kigger i forskellige retninger.

”Til mange af tegningerne har jeg brugt referencer fra et andet år, men hvor ansigtet vender korrekt”, siger kunstneren, der er bosiddende i Birmingham.

”Det var lidt af en triumf at se alle 29 tegninger i bevægelse for første gang."

Mens mange andre i går altså delte Helen Greens berømte gif på Twitter og Facebook, delte hun selv sin sorg over sit idol med sine fellow fans.

David Bowie døde af kræft 10. januar, to dage efter han på sin 69 års-fødselsdag udgav sit sidste album 'BlackStar'.

LÆS OGSÅ: Mig og Bowie: 11 mænd om mødet med stjernen

LÆS OGSÅ: Den musiske kamæleon: 9 nedslag i David Bowies karriere

LÆS OGSÅ: Stilikonet David Bowie: Fra cool 70'er-stil til velklædt slipsedreng