Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

F16-pilot Thomas Kristensen om sin selfie

F16-pilot Thomas Kristensen om sin selfie

Den danske F16-pilot bag verdens fedeste selfie: ”Her er mine billeder”

Billedet af en dansk pilot, der fyrer et missil af over Nordsøen, har været et af årets mest delte på nettet. Hør historien bag hans unikke skud og se flere af hans billeder her.

Af et meget lille land at være er vi usædvanligt gode til nogle få ting som fx at lave gourmetmad, køre Formel 1 - og skyde selfies. Det så man, da Helle Thorning Schmidts selfie med Obama og David Cameron gik verden rundt. Og det blev endnu engang bekræftet, da en dansk F16-pilot knipsede hvad et amerikansk magasin kaldte "verdens fedeste selfie", mens han fyrer et varmesøgende missil af over Nordsøen. 


Thomas Kristensens billede af en missilaffyring gik verden rundt. 

Piloten bag de mørke briller er danskeren Thomas Kristensen. I 21 år har han fløjet F16 på missioner i blandt andet Afghanistan og Libyen. Den berømte selfie, som er gået verden rundt, var ikke bare et heldigt skud. Thomas Kristensen har optaget mere end 250 videosekvenser med et kamera sat fast på flyets rude, hvorfra han kan udvælge de bedste selfies. 

”Jeg har altid opsøgt de gode billeder. I mange år har jeg taget et kamera eller en fotograf med op i luften, når det kunne lade sig gøre. Det viser nogle øjeblikke i mit liv. Samtidigt har de også gjort det meget nemmere for mig at forklare folk på jorden, hvad jeg laver. Det er et kæmpe visuelt rush at flyve F16, og det kan man få et indtryk af med de her billeder,” fortæller Thomas Kristensen, der er kaptajn af rang og en af de mest erfarne piloter herhjemme.

LÆS OGSÅ F16-pilot: Sådan føles det at fly jagerfly

Delingen af Thomas’ skud i luften skete kort efter en andet berømt selfie florerede på nettet. Den såkaldte super-selfie af en række Hollywood-stjerner taget efter Oscar-uddelingen formåede at lægge Twitter ned, men den amerikanske side The Aviationist fandt billedet af Thomas og udråbte det til en langt bedre selfie. Aviser som Daily Mail og The Telegraph tog hurtigt billedet til sig og det er blevet set mere end 400.000 gange på billedtjenesten imgur.

”Det er sjovt, at det er spundet helt ud af kontrol. Det er det, der gør nettet så fascinerende; at det kan lade sig gøre,” siger Thomas Kristensen. Se en film, Thomas Kristensen har filmet fra cockpittet.Billedet er taget med et GoPro-kamera under en øvelse over Nordsøen, og det er luft-til-luft missil med navnet AIM-9L, der fyres af sted. Og det var flyvevåbnet selv, der havde lagt billede i første omgang på deres Facebook-side.

Men det at flyve F16 handler ikke kun om at fyre smukke selfies af. De danske F16-fly har været på flere militære opgaver i lande og områder med konflikter. Thomas Kristensen er da også udmærket klar over, at selv om de ofte går efter anlæg og installationer, kan de potentielt sprede død og ødelæggelse. 

”Mine sanser er ikke påvirket på samme måde som en soldat på jorden, der står og ser folk i øjnene, når han skal skyde. Men derfor kan man sagtens blive påvirket af det. Og hver gang vi har været i krig, er der nogen, som har fået nok af at flyve F16. Det er et hårdt job.”  

Vil man se flere billeder fra luften har Thomas Kristensen udgivet bogen ’F-16 - oplevelser på danske vinger’. Se flere stills herunder.
LÆS OGSÅ F16-pilot: Sådan føles det at fly jagerfly

TWITTER Følg os på twitter