Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

The Big Lebowski

Foto: Netflix

Det kan du glæde dig til på Netflix i december

Streamingtjenesten står klar med serier, film og dokumentarer til julehyggen.

The Big Lebowski - film

For mange er det her Coen-brødrenes bedste film, og der er ingen tvivl om, at den er en nydelse fra start fra slut. Jeff Brigdes er fantastisk i rollen som The Dude med uvasket badekåbe og en White Russian i hånden, det samme er hans bowlingbande John Goodman og Steve Buscemi. Du har formentlig set den før, men det gode er, at den sagtens kan ses igen og igen og igen..

Premiere: 7. december

Scarface - film

Netlix har virkelig sørget for at kræse for os med klassikere i denne måned. Scarface er en af de bedste gangster-film, og Al Pachino er virkelig på toppen af sit spil her. Oliver Stone har skrevet manuskriptet og Brian De Palma har instrueret denne historie om den cubanske indvandrer, der stiger op gennem gangster-rækkerne i Miamis underverden for til sidst at gå ned i en sky af kokain og krudtrøg.

Premiere 7. december

Dogs of Berlin – serie

Tyske serier har det virkelig godt for tiden. Den fremragende Babylon Berlin om Tyskland i 1929 bør man unde sig selv at streame på DR, og nu kommer denne krimiserie, hvor man følger politiet i deres efterforskning af mordet på tysk-tyrkiske stjernespiller Orkan Erdem. Den ser interessant ud.

Premiere 7. december 

Roma – film

At Netflix spiller med musklerne i disse år, kan man se på de egenproduceret film og serier, der kommer ud i øjeblikket. For nylig kom Coen-brødrenes The Ballad of Buster Scruggs direkte på Netflix, og nu kommer Alfonso Cuaróns drama ’Roma’, der også er produceret direkte til streamingtjenesten. Handlingen er sat til Mexico i 1970’erne og er delvist selvbiografisk, hvor man følger en middelklassefamilie og deres hushjælp. Filmen vandt den gyldne løve ved Venedig Film Festival.

Premiere: 14. december

Who Killede Jam Master Jay – dokumentar

Hiphop-drab er efterhånden en genre for sig. Der er næppe en musikgenre, hvor så mange bliver skudt ned, og hvor man bagefter ikke kan finde morderen. DJ i legendariske Run DMC blev skudt i Jamica i 2002, men man har endnu ikke fundet den skyldige på trods af, at der var seks vidner.

Premiere: 7. december

Også værd at tjekke ud.

  • Springsteen on Broadway - 16. December – musikfilm
  • Manchester at The Sea – 3. December – film
  • The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story – true crime
  • Sunderland till I die – 14. December - fodbolddokumentar