I det nye nummer af Euroman dækker vi op med det store gavebord i anledning af prins Henriks 80 års fødselsdag.

Talen holdes af journalisten, tv-værten og cirkusdirektøren Anders Lund Madsen og stemningen er i det hele taget munter. Tv-værten Stéphanie Surrugue fortæller om et særligt møde med prinsen på Amalienborg, hun og hendes mor sent vil glemme.

Forfatteren Kristian Ditlev Jensen beskriver prinsens uhyggeligt præcise fornemmelse for sproget – glem bare de gebrokne parodier med Ulf Pilgaard som helårsbrun gemal i Cirkusrevyen – prins Henrik taler fem forskellige sprog, bare til orientering.

Få et godt abonnetmenstilbud her.

I Euroman kan du møde en nysgerrig prins, som ærligt interesserer sig for andre menneskers historier, høj som lav. Sprogøre, madøre, digter og mand af tiden – og en mand af en tid, der var engang. Selv om prins Henrik tidligere har givet udtryk for sin ærgrelse over at være nummer tre i stedet for nummer to, så er der ingen tvivl: Prinsgemalen er familiens samlingspunkt.

Fotografen Franne Voigt, der har fulgt prinsen og hans familie gennem længere tid, formulerer det sådan her:

”Han er familiens ledende skikkelse, han er typen, der sidder for enden af bordet, løfter pegefingeren, ham, der står fast, ham, man lytter til. Familiens fundament. Det er en rolle, mange mænd længes efter. Det gør jeg i hvert fald selv.”

Ud over prins Henrik kan du i månedens Euroman møde Orgi-E fra Suspekt, fem danske iværksættere, som startede med en god ide og scorede kassen, og cykelrytteren Jakob Fuglsang, som styrer efter en topplacering i Tour de France. Motorredaktør Christian Grau spænder selen og viser vej til cabrioleterne, de flotte, de slemme og de billige. Søren Bang Hansen viser dig de bedste smartphones.

Og med udsigt til et hav af festivaler sommeren over har vi mødt tre koncertaktuelle bands – Psyched Up Janis, Blaue Blume og Reptile Youth – på farten, scenen, og i øveren, og vi har pakket tasken til storbyturen, sommerhuset og festivalteltet. Go’ sommerlæsning.