9788740089738.jpg

’Kig op’

Kan du sidde i dine egne tanker i blot en halv time uden at trække din mobil frem?

Journalisten Jakob Sorgenfri Kjær afdækker i sin nye bog med undertitlen ’Hvordan skærmen kom imellem dig og mig – og hvordan vi tager kontrollen tilbage’ smartphonen og sociale mediers påvirkning af det moderne samfund.

Sorgenfri Kjær inddrager en lang række videnskaber og eksperter og beretter samtidig om en gryende modbevægelse mod den digitale afhængighed. For hvem gider i bund og grund at være slavebundet af sin telefon?

Udkommer 11. april på Politikens Forlag.

 

Forside_Demon Copperhead.jpg’Demon Copperhead’

Damon Fields kommer til verden som barn af en teenagemor, som primært holder sig kørende på en blanding af gin, amfetamin og piller. Da moren tager en overdosis, bliver Damon kastet rundt i systemet på må og få og vokser op hos forskellige plejefamilier, hvor han hurtigt får kælenavnet ’Demon’ og ’Copperhead’ efter hans røde hår.

Barbara Kingsolvers bestseller (og Pulitzer-vinder) er en moderne fortolkning af Dickens’, nu sat i de fattigste dele af det sydvestlige Virginia i slutningen af 80’erne. En rørende, litterær bedrift. 

Er udkommet på Gyldendal.

 

9788740077261.jpg

’Myrna’ 

Michael Enggaard, tidligere kulturjournalist (og bokseekspert) har slået sig fast som en durkdreven formidler af socialrealistiske skæbnehistorier. Først med ’Svækling’, siden med ’Efterhånden mulighed for sol’, og nu ’Myrna’.

Den afdæmpede fortællestil er veloplagt, og man kommer straks til at holde af Myrna og hendes frisørsalon på Damhustorvet og datteren Asta. Hvorefter Enggaard med et stærkt træk stikker historien i retningen af Myrnas fortid på Vesterbro, i 90’erne, hvor hun var prostitueret. 

Er udkommet på Politikens Forlag.

 

8702393781.jpg

’Giæver og Iunker’ 

Erlend Loe mestrer om nogen at fortælle skarpe røverhistorier, og hans nye roman er ingen undtagelse.

Scenen sættes i en dal i et landdistrikt i Midtnorge, hvor de to familieklaner Giæver og Iunker gennem generationer har befundet sig i en indædt nabostrid. Gamle Giæver ligger for døden og tilkalder derfor sin søn til at nedskrive familiehistorien.

Det er, som altid, satire på højt plan, båret frem af vild fortælleglæde. Om mejsekugler, skrankepaver og hvide løgne. 

Er udkommet på Gyldendal.