Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Fire minutter med Andreas Von Der Heide: ”Til sidst gav de sig og tog den med i flyet. Det kostede en formue”

Fire minutter med Andreas Von Der Heide: ”Til sidst gav de sig og tog den med i flyet. Det kostede en formue”

Andreas er cirka lige så gammel som mig, men har omkring 500 gange så meget energi. Den har han tidligere kanaliseret ned i ufatteligt lange løb gennem Saharas ørken, og de seneste mange år har han brugt alt sit krudt på at bygge sit brand Les Deux op. Det har han og teamet gjort så dygtigt, at de sidste år kunne sælge en del af virksomheden for et flot beløb.

Hver fredag morgen udkommer Morgenposten med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. Vi bringer herunder det faste element 'Fire minutter med'. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”Ægtefolk, der går gennem et helt liv med opture og nedture. Vi bør hylde dem, der insisterer på at holde sammen, også når det er rigtig svært. Når man er i et forhold og ved, hvad det kræver af kompromiser og indsats i forhold til børn og karriere, bør et langt liv sammen være noget, vi anerkender langt mere.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”En kæmpestor vifte fra en rejse på Bali. Det er vigtigt for min hustru Louise og jeg at skabe et personligt hjem, hvor de ting, vi indretter os med, fortæller om de oplevelser, vi har haft sammen – fordi oplevelserne i sidste ende er dem, der fortæller, hvem vi er. På rejser har vi en tendens til at købe ting, der er besværlige at få hjem. Armaturer i messing fra Marokko, krukker og så videre. Viften fra Bali er to meter lang og hænger på væggen i vores soveværelse. De ville ikke have den med i flyet til at starte med og begyndte at tale om cargo-fly, men til sidst gav de sig og tog den med. Det kostede en formue.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på?

”Jeg har lige købt et dejligt ur. Jeg har en kæmpe svaghed for Rolex Oyster Perpetual Datejust, og på en netop overstået rejse til Schweiz fandt jeg endnu et. Oyster Perpetual Datejust var det første ur, jeg fik. Jeg arvede det fra min far, da han døde. Jeg samler på dem og har flere forskellige modeller, og jeg går også altid med mine ure. De skal ikke bare ligge derhjemme. Det er et meget godt sted at have sine penge lige nu, så det er også en form for investering. En dag skal mine børn have dem.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

”Italien. Min hustru og jeg blev gift på en gammel olivengård udenfor Firenze i en lille by, der hedder Poretta. Festen blev holdt i 2017 for 100 venner, og siden da har vi været der hvert år på vores bryllupsdag den 24. juni, bortset fra sidste år med corona. Datoen er hellig, og vi skal være der, uanset om det er en hverdag eller en weekend. Vi bor på den samme gård og har lært flere af de lokale at kende, så det er altid hyggeligt at komme tilbage.”

Hvad skal vi gøre oprør mod?

”Jeg vil ikke hænge nogen ud og jeg lever selv af andre folks forbrug. Men jeg vil gerne gøre oprør mod ligegyldige ting uden sjæl. Ting, der bliver produceret, selvom ingen har brug for dem. Det forstår jeg ikke.”

Følg Andreas på @acvdheide