Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

First Flush: "Guitaren har fået et comeback i popmusikken de seneste par år. For fem år siden var det hele bare synthesizers"

Foto: PR

First Flush: "Guitaren har fået et comeback i popmusikken de seneste par år. For fem år siden var det hele bare synthesizers"

Fynske First Flush har med en særlig kombination af guitar og autotune-vokal brudt grænserne for, hvordan dansksproget rock kan lyde. Nu udgiver bandet deres femte album, ’Fjorden’. Her fortæller sangskriverne Jonathan Carstensen og Alexander Klostergaard om at synge på dansk, om bandsammenhold og om at skabe musik i en hytte i Norge.

soundLyt til artiklen med Euroman
play

Klik her for at læse mere.

00:00 |

I har skrevet en stor del af jeres nye album i de norske fjelde. Hvorfor?

Jonathan Carstensen: ”Efter vores seneste album, ’Spira’, tog Alexander og jeg et halvt år til Japan. Vi holdt en pause i bandet, og første gang vi var samlet for alvor igen, var i sommeren 2019 ved Hardangerfjord nær Bergen i Norge. Her bor vores ene guitarist, Mads (Rubin Mauritzen, red.) i en lille hytte sammen med sin hund, sådan helt Knut Hamsun-agtigt. Vi tilbragte to uger deroppe og skrev det meste af albummet der. Det er derfor, det hedder ’Fjorden’.”

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her