HBO Nordic henter stjerneinstruktør til deres første originale serie
Foto: Memfis Film/Lukas Moodysson

HBO Nordic henter stjerneinstruktør til deres første originale serie

Selvom ’Vikings’ og ’Game of Thrones’ klart har ladet sig inspirere af den nordiske historie, har skandinaviske HBO Nordic aldrig før produceret en serie.

Den skandinaviske film- og serietradition har i de senere år vagt stor opmærksomhed internationalt. Blandt mange kan den danske-svenske serie ’Broen’, vores egen Lars von Triers film og instruktør Ruben Östlunds ’Force Majeure’ og ’The Square’ nævnes.

Men det er åbenbart ikke kun den hårde kerne af ’nordic noir’-fans eller tilhængere af den dystre socialrealistiske humor, der kan se en guldåre i norden. Flere streamingtjenester vil fokusere mere snævert i fremtiden, hvor blandt andet Netflix og HBO er begyndt at producere mere nationalspecifikt indhold.

Serien ’Gösta’, en socialrealistisk drama-komedie om den 28-årige børnepsykolog Gösta, der får sit første job i en lille provinsby ude på landet, bliver HBO Nordics allerførste seriesatsning, og optagelserne er netop begyndt i smålandsskovene i det sydlige Sverige.

Den følger børnepsykologens kamp for at være ”verdens mest venlige menneske, der forsøger at hjælpe alle, han møder,” som HBO Europe skriver i en pressemeddelelse. Men hjælp kan ikke tvinges nogen på, så nogle gange går det, og andre går det slet ikke.

’Gösta’ kommer til at bestå af otte episoder af 45 minutter. Den er instrueret af den svenske instruktør Lukas Moodysson, der slog igennem med det hjerteskærende provinsdrama ’Fucking Åmål’ (på engelsk ’Show Me Love’) fra 1998.

“Jeg vil gerne have, at Gösta skal være en blanding af komedie og Dostoevsky; så sjov som mulig, og så alvorlig som mulig,” siger instruktøren om den kommende serie.

Serien får premiere i efteråret 2019.

LÆS OGSÅ: 3 serier du skal se i påsken

LÆS OGSÅ: Netflix køber rettighederne til ’Monty Pythons’ bagkatalog og kommende materiale

LÆS OGSÅ: Instruktøren bag The Minds of 99-dokumentar: "Lykke er noget, vi alle søger. Men det var ikke lykken for Niels"