24. juni

Hej Esben,
Hvor er du henne i verden? Jeg håber, du har det skønt.

Tak for sidst. Det var så lærerigt at overvære et par scener af filmen blive til i Jordan. Der er godt nok ikke meget glamour over at arbejde som filmskuespiller. Jeg anede ikke, at det var så ekstremt og benhårdt arbejde.

Gentagelserne! At skulle være Daniel på kommando, når der er sagt action, og stadig være det otte timer senere. Sminkøren, der konstant skal rette dit hår og pudre. På de fleste billeder, jeg tog af dig på settet, får du lagt makeup og malet sår på håndleddene.

Jeg fik aldrig spurgt, hvad du egentlig syntes om at være i Jordan?

Jeg er pt. hjemme i Kairo, hvor det er 38 grader. Jeg rejser til Nordirak på fredag. Jeg skal ud og bo lidt med en fårehyrde i landskabet. Det erhverv eksisterer jo stadig her. Jeg ser dem altid vandre fredsommeligt med deres dyr – selv midt i konflikter og på jorder, magthavere kæmper om. Da Islamisk Stat skred fra Qayyara i Irak, satte de ild til oliekilderne, der brændte i månedsvis. Røgen dækkede for solen, forvandlede dag til nat og gjorde folk syge. Dér så jeg også hyrderne, som traskede med deres får – hvis hvide pels var farvet sort af de brændende oliekilder.

Gad vide om hyrden egentlig har et yndlingsfår...

Nå, skal bare lige høre – bruger du WhatsApp, Messenger eller andre tjenester, hvis jeg skal sende dig en hurtig besked?

Kh. Puk

26. juni