Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Jacob Ege Hinchely er en født formidler. Han laver podcasts, er radiovært, har instrueret film og anmeldt spil i ’Troldspejlet’. Mange kender hans stemme fra ’Dårligdommerne’, en podcast med det vidunderlige koncept, at de anmelder dårlige film. Den går så godt, at der er op mod 100.000 lyttere pr. afsnit, og gennem tiden har de også afholdt 21 liveshows. En stor fornøjelse at byde velkommen til Jakob herunder.

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype?

”I mediebranchen undrer jeg mig over, at en ædruelig, coke- og Kødbyen-fri tilværelse aldrig er blevet hype. Jeg voksede op med actionfilm og har altid set de folk som skurkene. Derudover er det selvfølgelig mærkeligt, at spilformidling aldrig er blevet en del af det store mediebillede. Det bliver betragtet som ’niche’-underholdning af chefer, som ikke har noget greb om virkeligheden, og så bliver det mødt med logikken om at ’hvis jeg ikke selv spiller spil, så kan det ikke være populært.’

Det er en underholdningsindustri, der har overgået film og musik for længst. Men siden jeg var 14 år gammel og startede med at anmelde spil for ’Troldspejlet’, har mellemledere mødt spil-entusiaster som mig med spørgsmålet ’hvad er der fedt ved spil?’ Tænk hvis vi mødte mediechefer med den logik og sagde ’hvis jeg ikke spiller fodbold, så kan det ikke være populært’ og ’hvad er det, der er så fedt ved fodbold?’ Det handler bare om, hvilken fiktion man vælger at købe ind på.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har?

”Samtlige film på blu-ray. Jeg køber stadig meget af min underholdning fysisk. Og cd'er har jeg stadig stående fremme. Og så har jeg altid et par backup-Converse stående i kælderen, fordi jeg peakede modemæssigt med The Strokes i 2001 og ikke har rykket mig siden.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på?

Fuck, det aner jeg simpelthen ikke. Jeg bruger sjældent så mange penge. Jeg købte Slowdive-billetter forleden, men det nåede ikke over 800 kroner. Øjeblik! Altså hvis vi fjerner alt dødssygt som regninger fra, så tjekker jeg lige min konto... Okay, det har været i juli måned, hvor jeg inviterede min kæreste og min far og hans kone på middag, som kostede 2.000 kroner. Jeg er stolt af, at det er så længe siden! Kæft, jeg er god til at spare.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til?

”Jeg rejser meget sjældent. Jeg har travlt – blandet med en galoperende flyskræk. Og hvis jeg har skullet trodse den, har jeg ikke kunne overskue andet end sol og Mallorca. Men jeg har været glad for Hamborg og Berlin. Og Paris alligevel en del gange. Har det virkeligt været sidste gang, jeg fløj? I 2019? Det er jo godt for miljøet, men det er fandeme også længe siden.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Åh, det er svært at svare på uden at lyde som en dick. Der har været flere gange, hvor jeg har været glad og stolt, og så ødelægges det ugen efter på grund af en eller anden lortet kommentar eller bare den generelle, knusende selvtvivl. Jeg ved ikke engang, om det er et ord. Se, så meget tvivler jeg. Måske da vi optrådte live første gang på Bremen med ’Dårligdommerne’. Jeg var sikker på, at folk var kommet for at tæve os, men folk grinede. Det var langt fra vores største show, men det er en af de vigtigste aftener i mit liv, for der vidste jeg, at vi kunne noget – sammen.”

Følg Jacob her.