scroll-down

Josefine Frida: ”Da jeg blev klar over forskellen mellem dette danske og norske ord, og havde sagt det så meget, følte jeg mig virkelig dum”

Josefine Frida kendt fra 'Skam' får dansk debut i dramaserien 'Dopamin'.

Af Teis Jeppe Gørtz
Foto: Santiago de la Vega
Kultur Euroman

Har det været svært for dig at bryde ud af Noora-karakteren?

”Der er mange, som stadig forbinder mig med Noora, men jeg forstår dem virkelig godt, fordi det var det første, jeg lavede, og det blev ganske populært. Og jeg synes jo, at det er en fin karakter at være forbundet med. Men jeg tænker ikke særlig meget over det selv og fokuserer i stedet på kommende projekter og det, jeg er i gang med lige nu.

Jeg føler, at mine karakterer indtil videre har været meget forskellige. I ’Dopamin’ er min karakter fx meget dramatisk og temperamentsfuld, og der måtte jeg prøve at finde en følelse, jeg egentlig aldrig har følt tidligere.”

Hvorfor blev du skuespiller?

”Det skete lidt tilfældigt. Da jeg var lille, havde jeg de samme drømme om at blive skuespiller som mange andre børn. En dag fandt jeg en audition til ’Skam’ på nettet. Der stod bare ’ungdomsserie’, og selvom jeg ingen erfaring havde, tog jeg til den.

Siden har jeg været så heldig at kunne arbejde som skuespiller. Jeg tænkte ikke selv over, at jeg havde et talent, men jeg kunne heldigvis mærke, at det var sjovt at være til castingen, og så håbede jeg bare på at få rollen.

Man kan godt have noget i sig, der gør, at man egner sig som skuespiller, men samtidig havde jeg aldrig gjort det før, så da optagelserne gik i gang, var det med god hjælp fra Julie Andem, instruktøren, de andre skuespillere og folk fra produktionen. Og så måtte jeg bare lære, mens jeg var i det.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Serier, Streaming, Interview og Skuespil