Bill og Ted

Kultfilmene om Bill og Ted får efter 27 år en opfølger

Både Keanus Reeves og Alex Winter vender tilbage til rollerne som Ted Logan og Bill S. Preston Esquire.

Længe før Keanu Reeves foldede sig ud som Neo i ’The Matrix’-trilogien, rejste han gennem verdenshistorien med sin makker Bill i rollen som den håbløse stener Ted. Filmene ’Bill & Ted’s Excellent Adventure’ fra 1989 og opfølgningen ’Bill & Ted’s Bogus Journey’ er ikke blevet kult på grund af filmværdien, men nærmere for, hvor dårlige, mærkelige og underholdende de er.
 
Begge film kan findes på utallige lister over ’Stoner Movies’, der dækker over film, du skal se, hvis du er mere end almindeligt påvirket af cannabis. Og forståeligt nok, for de to kompagnoner fyrer så mange platheder og dumme ansigtsudtryk af, at filmene ikke er til at holde ud, med mindre man værner sig med en tyk ironisk distance eller er ekstremt påvirket.

Nu, 27 år efter den anden film fik premiere, offentliggør skaberne, Chris Matheson og Ed Solomon, at deres manuskript til en tredje film bliver til noget.  Dean Parisot, der tidligere har lavet den mindst lige så absurde eventyrfilm ’Galaxy Quest’, skal instruere, og på rollelisten har han både Keanus Reeves og Alex Winter, der nu skal genfinde deres alter egoer Bill og Ted, som nu er blevet gift, har fået børn og nærmer sig de 50 år. 
 
”Den tredje film hedder ’Bill and Ted Face The Music’, og det er næsten en julesang om dem, hvor man ser på deres liv og virkelig ser, hvem de er,” siger Matheson og Solomon i et interview med PeopleTV.


 
De originale film følger stenerduoen, mens de rejser gennem tiden i bedste ’Back to the Future’-stil, hvor de skal opleve historiske begivenheder, som de senere skal fremlægge foran deres klassekammerater. Ved siden af skolen handler alt om musik, jokes og uglet hår for de to high school-elever, mens de kæmper med at skrive verdens bedste sang.
 
I den nye film er Bill og Ted nu midaldrende mænd med kone og børn, som stadig ikke har formået at udleve deres drøm. En gæst fra fremtiden opsøger dem, fordi deres sang er det eneste, der kan redde livet på jorden, og de to tågehoveder må igen gå på opdagelse i fortiden for at finde inspirationen, der skal redde verden.

LÆS OGSÅ: Ny film om Axel Towers: "Det handler om at lave noget unikt, som også kan bruges om 50 år"

LÆS OGSÅ: Narcos-skaber skal skrive manuskript til ’Sherlock Holmes 3’

LÆS OGSÅ: Frederik Cilius og Rasmus Bruun om deres nye film: ”Vi snakkede om, vi helst ville være milliardærer i Kina eller på kontanthjælp i Danmark”