Larry 44 er landets næste store rapstjerne, men han kan sagtens forestille sig et liv uden musik scroll-down

Larry 44 er landets næste store rapstjerne, men han kan sagtens forestille sig et liv uden musik

Larry 44 er i høj kurs på den danske gaderapscene. Han tiltrækker gæsteoptrædener fra landets største rap-artister, men drømmer selv om at lave musik med Rasmus Seebach. Og så er stemmekamelæonen fra Herlev en pragmatiker, der ikke vil lave musik for enhver pris.

Af Magnus Kraft
Foto: Simon Birk
Kultur Euroman

EN SORT VOLKSWAGEN SUSER ned ad de brede boulevarder, der forbinder Ballerup med Herlev og Herlev med Mørkhøj nordvest for København. På forreste passagersæde sidder rapperen Larry 44 og vipper med hovedet til lyden af fremtiden: Et nummer, han for nylig har lavet med kollegaen Kesi.

”Har ikke tid til sniksnak, for min fætter er lige blevet udvist til Irak,” hører han sig selv rappe over et musikalsk udtryk, vi ikke før har hørt herhjemme. Det er en intens energiudladning af et house-rap-nummer, som 24-årige Larry håber, kan skylle ind over natklubberne i post-corona-Danmark.

”Hele essensen i at kunne lide Larry 44 skal være, at jeg skiller mig ud. Min musik skal være eksklusiv. Sproget er noget andet, ordforrådet er noget andet, vinklerne på tingene er anderledes,” vender Larry 44 sig om mod bagsædet og fortæller med en rappers selvfølgelige selvsikkerhed.

Han er blevet kaldt Larry siden, han var ganske ung. 44 er områdekoden for det kvarter i Herlev, han er vokset op i. Og så bærer han sin selvhøjtidelighed med en vis autoritet, for Larry 44 er uvægerligt en ny type figur på gaderapscenen. Hans referenceunivers vidner om en ung mand, der har fulgt med i skolen, mens han med legende lethed kan skifte stemmeføring fra strofe til strofe. Vidste man ikke bedre, kunne man tro, at der gik tre artister på et Larry 44-nummer.

”Jeg er selv meget draget af melodikken i musik, og jeg er heller ikke bleg for at bevæge mig ud i forskellige genrer. Det er vigtigt, synes jeg. Jeg vil gerne lave forskelligartet musik for at hive så mange mennesker ind i mit univers som muligt,” siger han.

Selvom livet i den kriminelle løbebane er et gennemgående tema i dette univers, er hans musikalske udtryk mere poppet, end gaderappen ofte tør være. Mere tilgængeligt. I et interview med YouTube-formatet Uden Filter deklarerede Larry 44 til værternes store morskab, at han drømmer om at lave musik med kakkelbordskæledæggen Rasmus Seebach, men for Larry har det intet med humor at gøre: 

”Det er et kæmpe ønske for mig, at Hr. og Fru Danmark kommer til at lytte til min musik. Jeg har ikke hørt noget fra Rasmus Seebach endnu, men det kommer nok. Han skal også forny sig selv på et tidspunkt.”

Se, hvad vi ellers skriver om: Hiphop, Portræt og Interview