Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Du har læst om Alex Vanopslagh og hans massive succes hos unge på de digitale kanaler. Du har bemærket hans gennemslagskraft som partileder for Liberal Alliance, hvor han ved seneste valg tog partiet fra fire til 14 mandater. En af hovedarkitekterne bag Vanopslaghs succes er Mads Korsholm, der er kampagnechef i LA. For bare tre år siden solgte han juice for Rynkeby, sideløbende startede han den fremragende satiriske Instagram-profil dkpolmemes, der var med til at skaffe ham ansættelse hos Cepos, og i dag trækker han i trådene i den politiske top. En fornøjelse at byde velkommen til Mads herunder. 

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype? 

”Fotovognen, der er lavet af TV MidtVest. Her kører Vibeke Nipper og Anders Bro, der er søn af ham fra Tørfisk, rundt i en VW Transporter og stopper mennesker i midt- og vestjyske småbyer. De spørger dem, hvordan det går, og om de har fået noget godt at spise og sådan. Det kommer der af og til nogle vildt gode og rørende historier ud af fra mennesker, som vi normalt ikke hører fra så tit.”

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har? 

”’Music for Krügerrand’. Jeg mødte engang Mikael Bertelsen i S-toget fra Ordrup. Vi snakkede sammen, og Mikael begyndte på en historie, der startede, da vi var på Charlottenlund Station og endnu ikke var færdig, da jeg 10 minutter senere skulle af på Østerport. Jeg evnede ikke at stoppe historien, så vi kørte sammen til Nørreport, hvor han skulle af. Her inviterede han mig op på sit kontor, hvor vi drak kaffe og snakkede i en times tid. Da jeg skulle til at gå, kiggede han febrilsk rundt i lokalet, fordi han ville give mig en gave med fra sit kontor. Han greb ’Music for Krügerrand’, som er en LP med Lars Seier Christensen, der spiller musik med mønter. Den står hjemme i min stue i dag. Jeg har endnu ikke fået den hørt, men den er godt nok flot pakket ind.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kroner på? 

”En ny sofa med armlæn. Min kæreste føder vores første barn om en måned, og vi gennemlever lige nu alle de bekymringer, førstegangsforældre har. For kan man egentlig amme, hvis man ikke kan læne armen på kanten af sofaen? Hvis der kommer en hedebølge igen denne sommer, skal man så investere i aircondition? Og hvad hvis der så bliver for koldt? I weekenden blev vi enige om, at der bliver født millioner af børn hvert år i Afrika, hvor temperaturen er højere, og at de ikke nødvendigvis har adgang til sofaer med armlæn. Det hele skal nok gå. Han skal i øvrigt hedde Johannes, og vi glæder os helt ustyrligt meget til, at han kommer.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til? 

”Barcelona.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Da jeg kom ind på arbejdsmarkedet. Jeg havde nogle mildest talt turbulente ungdomsår, hvor folk ofte rystede på hovedet ad mig, fordi jeg var hård mod både andre og mig selv. Det giver ikke en følelse af at være ’god’, når man er sådan. Som 19-årig fik jeg mit første fuldtidsjob og udførte et godt stykke arbejde, som jeg var stolt af. Siden da har jeg arbejdet hver dag og altid følt, at jeg var god – også til arbejdet.”

Følg Mads her.