Lige fra begyndelsen har Oasis altid høstet store salgstal og store skandaler. Og selv om vi siden 90’erne har kunnet følge de to brødre, der i høj grad er synonyme med bandet, i tabloidaviserne, er det alligevel ikke så meget, man ved om det.

Det vil formentlig ændre sig, når den længe ventede dokumentar-film om bandet får premiere i starten af oktober.

Den fortæller historien om et par arbejderknægte fra Manchester, der brød igennem med det legendariske debutalbum ’Definately Maybe’ (en fantastisk 90’er-titel i samme klasse som Nirvanas ’Nevermind’).

Og lige siden har de to brødre skiftet mellem at hylde og hade hinanden. Mens andre bands (og familier) har været bedre til at holde skærmydslerne inden for husets fire vægge, har de to altid været gode til at tale åbent og i overskrifter.

Det har betydet, at de flere gange har været korporligt oppe at toppes, og at de ikke længere er på talefod. Men nu spekuleres der i britisk presse i, om filmpremieren kan lokke de to brødre ind i samme stue. Deres fælles ven Chris Martin fra Coldplay skulle angiveligt agere fredsmægler.

Filmens instruktør Mat Whitecross, der har lavet ’Vejen til Guantanamo’ og ’Spike Island’ tror, at det vil ske på et tidspunkt.

”Ingen af de to har afvist ideen om at samles igen. Og det vil ske, er jeg sikker på. Det ville være umuligt for mig at forestille mig, at jeg aldrig skulle se dem igen.”
Men måske er der alligevel et stykke vej endnu. Lillebror Liam skulle efter at have set traileren have sagt:

”Jeg fremstår rigtig godt og super ægte i modsætning til visse andre.”

Se traileren her: