Han har set folkemordet i Rwanda, katastrofen på Haiti og nedskydningen af civile i Mosul. Alt sammen i pressens tjeneste. Men det har ikke været uden konsekvenser. Den internationalt anerkendte fotograf Jan Grarup lider af PTSD, og på hjemmefronten har hans nærmeste måttet leve med angsten for, om han kom hel hjem.

En ny dokumentarfilm, der kommer til september, starter under den civile borgerkrig i Den Centralafrikanske Republik. Mens filmholdet følger ham, får Jan via et telefonopkald fra Danmark at vide, at hans ekskone Zasha er faldet om i sin lejlighed. Nogle dage senere bliver hun diagnosticeret med kræft i hjernen. Det betyder, at Jan alene får ansvaret for sine tre teenagebørn. Jan kommer til at leve et liv i undtagelsestilstand – både ude og hjemme.

02.jpg

Instruktøren Boris B. Bertram fortæller om sine overvejelse om at komme så tæt på en familie i krise.

”Børnene har set filmen to gange og de synes, at det var hårdt at se den, men de grinede også af dem selv og hinanden og kunne genkende sig selv først og fremmest. Jeg synes, de er en utrolig stærk familie, der midt i en livskrise har været modige og inviteret mig og et kamerahold ind i deres hverdagsliv og sorgproces. I en periode, hvor livet er allermest sårbart. De giver noget videre, vi andre som familier kan lære noget af eller spejle os i.”

Nu kan du eksklusivt for Euroman se traileren her til filmen, der får premiere i biografer landet over 19. september.