Dette interview blev oprindeligt bragt i vores nyhedsbrev Morgenpost, der hver fredag morgen udkommer med en samling af det allerbedste, vi har set på internettet i løbet af ugen. Veloplagt, velskrevet og altid med en ambition om, at man skal gå opløftet ind i weekenden, når Morgenpost er læst til ende. For at læse hele nyhedsbrevet skal du skrive dig op her.

Simon står sammen med sin søster Nanna bag et af dansk modes mest fremadstormende mærker, (di)vision. Deres æstetik er galakser fra min egen, men de har fat i den længste ende, hvilket de senest beviste ved modeugen i København i februar, hvor de lagde internettet ned med en kjole, der var en dug på et bord. Men først og fremmest er Simon helt enormt sød og altid ydmyg – og så har jeg endnu til gode at se ham, hvor han ikke er glad. Den energi kan jeg godt lide. En fornøjelse at byde ham velkommen herunder. 

Hvad undrer du dig over, aldrig er blevet en hype? 

”Min kæreste har fødselsdag i næste weekend, og forleden snakkede vi om, hvad vi skulle lave. Da jeg holdt fødselsdag sidst, var vi ude at bowle. Jeg elsker at bowle, og så slog det mig: Hvorfor er det ikke en hype at lave aftenaktiviteter, når man er ude? Hvorfor er det kun i USA, man gør det? En sjov aktivitet som bowling, hvor man ikke skal hamre sig ned, men bare have det sjovt. Til min fødselsdag sidst tog vi ud i Big Bowl i Valby med drengene et par dage før selve fødselsdagen, så vi kunne varme op til den store dag. Jeg kender ikke et menneske, der ikke kan lide at bowle."

Hvad har du i dit hjem, som de færreste har? 

”Jeg har ikke haft så mange penge de seneste år, så jeg har ikke så mange ting. Det eneste, jeg bruger penge på, er tøj og restauranter. Men min hund, en shiba inu, der hedder Light, er nok en, de færreste har. Han er en spøjs hund. Han opfører sig som en kat – man får absolut ikke noget kærlighed af ham. Han gør alt det modsatte af en normal hund: Kommer ikke, når jeg kalder og sådan noget. Light fylder tre år om lidt.”

Hvad har du senest brugt 1.000 kr. på? 

”Efter modeugen i New York tog jeg i Trader Joe’s og købte slik for lidt over 1.000 kr. til alle dem tilbage på kontoret i Danmark. Det føltes godt at fylde en indkøbsvogn med Oreos, Reeses og så videre, selvom jeg havde ikke rigtig tænkt på, at det ikke kunne være i kufferten.”

Hvilken rejsedestination vender du altid tilbage til? 

”Jeg kører et konstant loop af Milano, Firenze, New York og Paris, fordi mit arbejde kræver det. Jeg tror, jeg er i Milano hver anden måned. Mit liv med et tøjfirma i vækst og min kærestes liv som model gør, at vi næsten altid rejser for at arbejde. I de fem år, vi har været sammen, har vi været på to ferier. Jeg er ikke så god til, at der ikke sker noget på ferier. Så hvis jeg fik at vide, at jeg skulle rejse et sted hen i morgen, ville det blive New York. Jeg har altid været meget fascineret af USA. Vi bor som regel på Lower Manhattan. Jeg elsker East Village og Greenwich Village og området omkring Union Square. Jeg kan også godt lide at være i Midtown og få den megaoplevelse deroppe, hvor lastbilerne er dobbelt så store som herhjemme, og alt bare er max.”

Hvornår vidste du, at du var god?

”Jeg har altid haft meget selvtillid. Jeg synes, jeg er god til det, jeg laver. Jeg føler, jeg har luret mange ting tidligt i livet og forstået, hvordan ting er skruet sammen. Typen, der aldrig har lavet lektier, men altid fået gode karakterer. Året inden vi startede (di)vision, søgte jeg ind på KEA på kvote 2, men fik afslag. Kort efter startede vi så firmaet. To år efter blev jeg inviteret af KEA til at holde foredrag for præcis den klasse, jeg skulle have gået i. Det er ikke, fordi jeg har fået kæmpestor succes endnu, men det er sådan nogle episoder, hvor jeg er blevet bekræftet i, at jeg har fat i noget.”

Følg Simon her