Få historien bag det virale hit 'Skagen Smackdown' her scroll-down

Jens filmede sit eget overfald i 'Skagen smackdown': ”Det var så absurd, at det blev komisk”

En våd morgen i Skagen blev Jens Laursen og hans ven Jesper pandet ned af en hidsig og piftende nordjyde med striber i håret. Jens fik det hele på film. Og pludselig gik de viralt, før det at gå viralt overhovedet var blevet en ting. Nu fortæller Jens, hvad der skete før og efter videoens 56 sekunder.

Af Teis Jeppe Gørtz
Foto: Privat
Kultur Euroman

”Undskyld, hva sa'e då?”

I en tid før videokamera i mobiltelefonen og tv-programmer som 'Natholdet' og 'Dybvaaaaad!' oplevede en række danskere at gå viralt på YouTube. Jens Laursen var en af dem. Han filmede sit eget overfald med et digitalkamera en tidlig morgen i maj 2007 i Skagen.

En video, der fyndigt blev døbt ’Skagen smackdown’ og kun varede i 56 sekunder, men som gjorde Jens og Jesper, det andet voldsoffer, til et internetfænomen for en hel generation. Det var videoen, man smækkede på i skolens frikvarter eller under en førfest med gutterne for at få et godt grin. Herefter gjaldt det ellers om at tippe hinanden om andre videovidundere på YouTube: 'Kender du den her?'

Og så kom perlerækken med ’Alti' Alti'-manden’, ’Snehaderen’ og ’Ham der ude på den bååd der’. Det var rent guld og langt sjovere end at se på en komiker, der klædte sig ud og spillede tosset, af den simple årsag, at det her var virkelighed. De her mennesker fandtes rent faktisk; overfaldet i ’Skagen smackdown’ var hverken instrueret eller opsat.

De fik sgu et par på låget, Jens og Jesper, af en hidsig nordjyde med lyse striber, der uden at tøve gav sin pizzabakke videre til sidemakkeren, piftede en enkelt gang og kålhøgent meddelte: "Film du bare lidt ekstra" og pandede dem ned.

Men hvorfor skulle de have tæsk? Hvad skete der i minutterne, efter Jens slukkede for kameraet? Fik overfaldsmanden egentlig en dom? Og hvad har det betydet for deres liv, at de pludselig gik viralt?

Her får du hele historien bag 'Skagen smackdown', fortalt af Jens selv, der i dag er blevet 38 år og har anlagt sig skæg, men stadig oplever at blive genkendt.

Lad os dog først se eller gense videoen, som det hele handler om:

Bliv medlem, og få fuld adgang til
hele EUROMAN.dk fra 23 kr. om måneden
Prøv 14 dage gratis uden binding
Kom igang her Allerede medlem? Log ind her Euroman Premium
Opret dig gratis her