Uforudsigeligt mesterværk vandt Guldpalmen i Cannes: nu er traileren til ’Parasite’ landet
Foto: CJ Entertainment

Uforudsigeligt mesterværk vandt Guldpalmen i Cannes: nu er traileren til ’Parasite’ landet

’Parasite’ er den første koreanske film, der har vundet Guldpalmen. Filmen behandler store emner som klasseskel og materialisme med både originalitet, humor og alvor.

En fattig koreansk familie snyder sig vej ind i en rig familie i en socialsatirisk thriller, der beskrives som instruktøren Bong Joon Hos mesterværk.

Den fattige Kim familie bor i slummen, efter begge forældre er blevet arbejdsløse. Den ældste søn i familien, Ki-taek, får mulighed for at være tutor i den velhavende Park familie, og herefter begynder et større svindelnummer, hvor Ki-taeks familiemedlemmer én efter én snyder sig til ansættelse hos den velhavende og godtroende Park familie.

Filmen vandt tidligere på året Guldpalmen, den mest prestigefyldte pris på filmfestivalen i Cannes. Der er da også allerede snak om, at filmen skal laves i en international udgave, så det er muligt at se ’Parasite’ på engelsk i stedet for koreansk.

Det er dog den originale udgave, der bliver vist i Danmark, når ’Parasite’ udkommer i biograferne den 25. december.

Og selvom det koreanske måske kan virke afskrækkende for nogen, så ser ’Parasite’ ud til at være et stærkt bud på en fremragende film til at komme sig over julen på.

Se traileren til 'Parasite' her:

 

Se, hvad vi ellers skriver om: Film