Lyt: D-Block Europe ’Home Alone 2’

De bedste hiphop-artister er dem, der gennem mange års arbejde har sporet sig ind på et helt særegent, musikalsk udtryk og forfinet lyden til det punkt, hvor man kan genkende artisten, fra første tone slås an. Gunna, Drakeo the Ruler og YG er gode, moderne eksempler fra USA. Den britiske trap-duo D-Block Europe tilhører samme kategori. Mixtapet ’Home Alone 2’ er et uimodståeligt indkog af svævende, melodisk drugdealer-trap med omkvædssnedkeri i absolut verdenskasse. Her er ingen dybsindige pointer eller tematisk rød tråd, men det gør ingenting. D-Block Europe er den musikalske ækvivalent til at have en promille på 1 ‰.

Lyt her.

 

Se: The Athletic om de kinesiske fodbolddrømme

Kan du huske den argentinske fodboldspiller Darío Conca? Nej, det kunne jeg heller ikke. Men i 2011 var Conca, en væver, argentinsk midtanespiller, den tredjebedst betale spiller i hele verden. Det blev han, da han skiftede fra Fluminense til kinesiske Guangzhou Evergrande. Dermed blev han én af de første legemliggørelser af Kinas storstilede fodboldsatsning.

Det er få år siden, Kina blev udråbt som verdens næste fodboldstormagt. På den fodboldglade Xi Jinpings subtile opfordring postede de kinesiske erhvervsgiganter astronomiske summer i den hjemlige fodboldliga, og pludselig var Jiangsu Suning en lige så attraktiv transferdestination som Liverpool. ”Jeg ville være bekymret, hvis jeg var Premier League,” sagde Arsene Wenger.

Fem år senere er der blevet så underligt stille fra det nye fodboldparadis i øst. Den kinesiske ligas forsvarende mestre Jiangsu Suning har drejet nøglen om, klubberne har problemer med at udbetale lønninger, og der er ikke blevet spillet kampe i fire måneder. Altid mesterlige The Athletic har på deres YouTube-kanal taget en tiltrængt mellemtid på det kinesiske fodboldprojekt.

 

Oplev: Morad kommer til Danmark

Denne anbefaling kan du strengt taget ikke eksekvere i denne uge, men juleugerne er alligevel pakkede som Magasin du Nord, og forventningens glæde er nu en gang den største. Jeg har revet 260 kroner ud af gavebudgettet og købt en billet til den spanske rapper Morads første koncert på dansk grund 5. marts 2022. Morad er blevet lidt af en sensation, også i Danmark, hvor spansk rap er blevet moderne og toneangivende på linje med fransk og britisk hiphop. Herligheden finder sted på Refshaleøens nye spillested Stagebox, hvor man efter sigende er gået til ekstremer for at sikre den absolut bedste lydoplevelse. Det skal komme an på en prøve, når Morads insisterende klubrap møder et koncertsultent, dansk publikum.

Køb billetter her.

 

Læs: ’Made In America’

Som dreng brugte jeg mine lommepenge på at købe mistænkeligt billige CD’er på Amazons genbrugsmarked. Dengang kostede de fleste 90’er-perler stort set kun forsendelsen, og jeg forstod aldrig helt, hvordan den forretning hang sammen, men der er noget evigtgyldigt tilfredsstillende i at købe kultur, der førhen har tjent sin værnepligt hos andre. Jeg forestillede mig altid, at lige præcis mit småridsede eksemplar af Mobb Deeps ’The Infamous’ var blevet skamspillet i opgangene i Queensbridge i New York, selvom den var blevet sendt fra Holland. Efter CD’en som medie ser ud til at have udspillet sin rolle, er jeg begyndt at købe brugte bøger. Senest har jeg købt Michael Eric Dysons Jay-Z-biografi ’Made In America’, og det har jeg, fordi jeg har hørt, at den er god. Og selvfølgelig, fordi Jay-Z er the greatest of all time.

Køb her.

 

Spis: Bottega Estadio

I sommer åbnede lillebroren til Bottega Barlie, Bottega Estadio, i de lokaler ved Østerbro Stadion, der engang tilhørte stegt flæsk-mekkaet Stafetten. Det er, indrømmet, et sæt lokaler, der er særligt velegnet til de varme sommermåneder. Her kan du sidde på den solbeskinnede terrasse med udsigt over Østerbro Stadion som en romersk gud i København, mens en 2. Divisionskamp eller et atletikstævne udfolder sig på naboanlægget. Selvom vinterkulden i disse uger bider som en løssluppen schæferhund, bør du dog ikke vente til sommerhøjsæsonen med at aflægge Bottega Estadio dit jomfrubesøg. Hvad enten det er til morgenkaffe og havregrød eller fyraftensvin og skaldyr, er menuen interessant og friskfyragtig med det ene ben solidt plantet i den mexicanske madkultur. Hvis du skal spise én ting på Bottega Estadio, skal det være deres østersceviche med fermenteret habanero. Et gastronomisk home run.

Book bord her.