Prøv Euroman kvit og frit i 14 dage

Viralt hit: Kakaoarbejdere smager chokolade for første gang

Viralt hit: Kakaoarbejdere smager chokolade for første gang

Prøv at forestil dig aldrig at have smagt kakao. Vanskeligt ikke? Så prøv at forestille dig at tjene til livets ophold ved at arbejde med den råvare, som al chokolade kommer fra, nemlig kakao, men alligevel aldrig have smagt det søde slutprodukt. Nærmest absurd.

Det er lige præcis, det der foregår i denne tv-optagelse fra Elfenbenskysten, hvor en belgisk tv-vært præsenterer en fattig lokal kakaobonde, Alfonse, for en plade chokolade. Alfonses ansigt afspejler tydeligt, at her er tale om en ganske anderledes luksuriøs smag, end den han kender fra de bananer og den ris, han lever af til daglig. Han bliver så begejstret, at han også vil præsentere den for sine kolleger.

Den belgisk producerede video er ikke helt ny, den stammer fra tidligere på året. Men på et par dage har over en million mennesker set den, efter at sitet Sploid postede den. Det kan skyldes, at den siger noget om chokoladens universelt forførende smag.

Det kan også skyldes, at den siger noget om en distribution af verdens ressourcer, der minder om den gang i kolonitiden. Måske lidt af begge dele. Man skal i hvert fald huske at sætte pris på sin chokolade.